Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 15

Šauktinių atsiųstas video: tokį vandenį jiems tenka vartoti Kęstučio batalione

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio batalione tarnaujantys šauktiniai teigia, kad jiems nėra sudaromos normalios gyvenimo sąlygos. Jaunuoliai 15min atsiuntė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad į batalioną tiekiamas vanduo yra su priemaišomis, kurios rankšluostį nudažo ruda spalva.
Šauktinių naudojamas vanduo
Šauktinių naudojamas vanduo / 15min nuotr.

15min gavo laišką iš Tauragėje, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio batalione tarnaujančio šauktinio, kuris skundėsi gyvenimo sąlygomis batalione.

Prisipylę vandens į skaidrų buteliuką pamatėme, kad jis purvinas.

„Viskas prasidėjo dar gruodžio mėnesį. Pradėjo nepakakti šilto vandens nusiprausti kariams, po kelių dienų išvis bėgo tik ledinis vanduo, ir tai – maža srovele“, – pasakojo jis.

Anot vaikino, tuomet šauktiniai buvo išleisti atostogų, tačiau sugrįžę jie pamatė, kad padėtis nepagerėjo – po kelių dienų vanduo esą dingo visiškai.

„Pasakė, kad trūko vamzdis ir per savaitgalį sutvarkys. Sutvarkė, ir mes buvome labai apsidžiaugę, tačiau pastebėjome, kad vandens skonis tapo kitoks. Prisipylę vandens į skaidrų buteliuką pamatėme, kad jis purvinas. Sumanėme perkošti per rankšluostį, nes nieko kito neturime. Rezultatą matote“, – laiške teigė vaikinas.

VIDEO: Šauktinis parodė, kokį vandenį jiems tenka gerti

Anot šauktinio, dėl vandens kokybės skųstasi vadams, tačiau šie teigė nieko padaryti negalintys, teks naudoti tokį.

Po šio įvykio, pasak šauktinio, trūko dar vienas vamzdis ir patalpos buvo apsemtos vandeniu.

„Maža to, kad tas vanduo užkrėstas velnias žino kokiomis bakterijomis mes jį turime vartoti ir negalime turėti savo vandens. Man kyla klausimas, kaip gali norėti eiti tarnauti, kai tau suteikiamos tokios gyvenimo sąlygos? Jei savaitgalį pasilieki kareivinėse, turi duoti draugams drabužius, nes kareivinėse skalbyklės padoriai neveikia. Turi savaitgaliais miegoti su pašiltintais drabužiais, nes gali užšalti kambaryje“, – piktinosi jis.

Kariuomenė: avarijos padariniai visiškai likviduoti

Kariuomenė teigia, kad bėdų su vamzdžiais būta, tačiau dabar esą visos problemos jau išspręstos.

Lietuvos kariuomenės atstovė Jūratė Daškevičienė 15min teigė, kad minėtame batalione tikrai buvo vandens tiekimo ir šildymo sistemų avarija.

„Atsižvelgdama į susidariusią situaciją bataliono vadovybė nedelsiant organizavo karių aprūpinimą geriamuoju vandeniu. Patalpose, kuriose temperatūra buvo nukritusi žemiau leistinos normos, kuri yra 18 laipsnių, buvo pastatyti elektriniai šildytuvai“, – raštu atsiųstuose atsakymuose teigia ji.

Anot J.Daškevičienės, dėl šių problemų kariai anksčiau buvo išleisti šventinių atostogų, o dabar Kęstučio batalione vandens ir šilumos sistemų avarijos padariniai visiškai likviduoti. Apie dabartinę vandens kokybę kariuomenės atstovė neužsiminė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius