Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 12

Šauliai išsikraustė iš pajūrio

Savaitgalį Karklėje turėjęs vykti Lietuvos atviras šaudymo čempionatas perkeliamas į Plungės rajoną, „Žemsuodos“ sodybą.
Klubo „Molinis karvelis“ steigėjai apgailestauja dėl nuplaukusių planų rengti šaudymo varžybas pajūryje.
Klubo „Molinis karvelis“ steigėjai apgailestauja dėl nuplaukusių planų rengti šaudymo varžybas pajūryje. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Sportinė šaudykla iš Pajūrio regioninio parko iškelta prieš kelias savaites. Nerimą dėl šaudyklos ėmė reikšti ir kaimynystėje gyvenantys žmonės, ir gamtosaugininkai.

Savo ruožtu sportinio šaudymo klubo „Molinis karvelis“ propaguotojai teigia, kad visa ši istorija įsukta į biurokratinių interesų tinklus, vis dar bandoma ją sieti su Seimo nario Antano Boso pavarde. „Mes nenorime karo, jau susitaikėme, kad dalis suplanuotų renginių neįvyks. Dabar tiesiog ieškome, kur galėtume išsikraustyti. Mums tinka bet kokios erdvės, net ir pievos“, – sakė vienas iš klubo „Molinis karvelis“ steigėjų Marius Krikščiūnas.

Anot jo kolegos Olego Anuso, kitose šalyse tokios stendinio šaudymo šaudyklos nevaržomai vyksta parkuose, net Kaune – Kauno marių regioniniame parke.

Šaudyklai steigti Pajūrio regioniniame parke jau buvo gauti reikiami dokumentai, net buvo pradėta apklausti šalia gyvenančius žmones, ir jie pasirašė dokumentus, jog neturi jokių pretenzijų. Tačiau balandį Policijos departamentas nurodė uždaryti Karklėje esančią šaudyklą tol, kol nebus apibrėžta žemės paskirtis.

Anot M.Krikščiūno, Lietuvoje labai trūksta vietų, kur būtų galima lavintis šauliams. „Mano turimais duomenimis per metus medžioklėse, vykstančiose visoje šalyje, sužeidžiama apie septyni tūkstančiai gyvūnų. Taip yra todėl, kad neugdomi praktiniai šaudymo įgūdžiai“, – sakė M.Krikščiūnas.

Šiuo metu svarstoma ir galimybė prisiminti prieš kelerius metus puoselėtus planus šauliams įsikurti Palangoje, netoli oro uosto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius