-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 14

Sauliaus Skvernelio konkurentai su nerimu laukia jo sprendimo dėl vienmandatės

Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis šią savaitę baigė žaisti slėpynes ir oficialiai paskelbė savo kandidatūrą kelsiantis Kauno Šilainių vienmandatėje apygardoje. Tačiau LVŽS kandidatų sąrašo lyderis Saulius Skvernelis tebetyli ir kankina Vilniuje Seimo nario kėdžių sieksiančius kandidatus, iki paskutinės minutės neatskleisdamas, kieno konkurentu taps. Dauguma 15min kalbintų politikų pripažįsta – S.Skvernelį nukauti būtų sunku.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prieš kelias savaites per LVŽS lyderio R.Karbauskio ir šios partijos kandidatų sąrašo lyderio, buvusio vidaus reikalų ministro S.Skvernelio spaudos konferenciją Naisiuose, Šiaulių rajone buvo paskelbta, kad S.Skvernelis kels savo kandidatūrą vienmandatėje rinkimų apygardoje Vilniuje, o ne Kaune, kaip žadėta anksčiau.

Antradienį R.Karbauskis spaudos konferencijoje jau atskleidė, jog jis savo kandidatūrą į rudenį vyksiančius Seimo rinkimus kels Kauno Šilainių apygardoje.

Tačiau LVŽS rinkimų sąrašo lyderis S.Skvernelis partijos pirmininko pavyzdžiu neseka ir vis dar tempia gumą konkrečios apygardos neįvardindamas.

Labiausiai nulems mano pasirinkimą turimi ryšiai ir patogesnė apygarda pagal gyvenamą vietą, – sakė S.Skvernelis.

„Paskelbsiu, manau, tada, kada skelbs ir kiti kandidatai, keliantys kandidatūras Vilniuje“ – 15min teigė jis.

Kitaip nei LVŽS pirmininkas, kuris tikino, kad kandidatuos ten, kur kolegos jam paliks vietos, S.Skvernelis neketina tenkintis likučiu ir planuoja kandidatuoti toje apygardoje, kuri jam palankesnė.

„Labiausiai nulems mano pasirinkimą turimi ryšiai ir patogesnė apygarda pagal gyvenamą vietą“, – sakė jis.

Nusiteikę optimistiškai

Politologai spėlioja, kad lengviausia S.Skverneliui būtų Panerių, Šeškinės arba Senamiesčio vienmandatėse apygardose. Tarp politikų sklando gandai, kad S.Skvernelis gali laimę bandyti Karoliniškių arba Fabijoniškių apygardose.

Pastaruoju metu reitingų viršūnėse atsidūrusios LVŽS kandidatų sąrašo vedlys neabejotinai bus stiprus konkurentas bet kuriam vienmandatininkui. Tačiau dauguma Vilniuje kandidatūras keliančių politikų tikina, kad S.Skvernelio konkurencijos nebijo.

Šimtu procentu negalėčiau garantuoti, bet manau, kad laimėčiau, – optimizmu tryško V.Filipovičienė.

Darbo partijos narė Vilija Filipovičienė, kandidatuojanti Panerių apygardoje, teigia, kad galėtų ir laimėti prieš S.Skvernelį.

„Šimtu procentu negalėčiau garantuoti, bet manau, kad laimėčiau“, – optimizmu tryško kandidatė.

Panerių apygardos kandidatė Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovė Julija Mackevič teigia, kad S.Skverneliui pasirinkus kandidatuoti būtent šioje naujoje apygardoje, tai neišgąsdintų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Julija Mackevič
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Julija Mackevič

„Aš pozityviai vertinu kiekvieną konkurentą, esu savo jėgomis pasitikinti ir tikrai neišgąsdintų“, – sakė J.Mackevič.

Anot jos, pergalę vienmandatėje apygardoje labiausiai nulems, kaip kandidatas joje dirba.

Aš žinau, kad dirbu daug, tai konkurento tokio nebijau, – kalbėjo J.Mackevič.

„Sunku pasakyti, kas galėtų laimėti. Tai priklauso nuo apygardos, čia daug kas nulems, kaip žmogus dirbs apygardoje. Aš žinau, kad dirbu daug, tai konkurento tokio nebijau“, – kalbėjo J.Mackevič.

LVŽS sąrašo lyderio pasirinkimas kandidatuoti Vilniuje liberalei atrodo savaime suprantamas. Jos teigimu, S.Skvernelis kaip visos Lietuvos politikas turėtų kandidatuoti sostinėje, nes čia labiausiai vertinamas rezultatas.

„Vilnius yra sostinė ir, aš manau, čia yra tos apygardos, kur verta jam kandidatuoti. Dažniausiai čia rezultatas yra vertinamas labiausiai. Jis yra kaip ir visos Lietuvos politikas, tai aš manau, kad teisinga, jog jis kandidatuoja būtent sostinėje“, – sakė ji.

Mykolas Majauskas: „Mėgstu konkurenciją“

S.Skvernelio konkurencijos sako nesibaiminantis ir Senamiesčio apygardoje kandidatuojantis Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Mykolas Majauskas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mykolas Majauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mykolas Majauskas

Jis tikina, kad nors Senamiestis yra dešiniųjų apygarda, tačiau čia labai svarbus nuolatinis kontaktas su gyventojais, rodomas dėmesys.

„Esu politikos naujokas, todėl daugiausiai dėmesio skiriu pažinti Senamiesčio apygardos rinkėjus, jau aplankiau penkis tūkstančius butų ir planuoju aplankyti dar tiek pat. Jei vis tik eksministras nuspręstų kandidatuoti Senamiesčio apygardoje, aplankyčiau triskart tiek“, – 15min žadėjo M.Majauskas.

Esu konservatorius ir mėgstu konkurenciją, – sakė M.Majauskas.

Jo manymu, S.Skvernelis, gyvendamas šiuo metu Pilaitėje, turėtų pasirinkti kandidatuoti Karoliniškių apygardoje ir būti Artūro Zuoko pagrindiniu konkurentu, tačiau jei LVŽS sąrašo lyderis keltų kandidatūrą Senamiesčio apygardoje, konservatorių atstovo tas neišgąsdintų.

„Ne, tai be jokios abejonės ne, nes esu konservatorius ir mėgstu konkurenciją“, – 15min teigė jis.

Anksčiau Karoliniškių apygardoje kandidatuojantis buvęs Vilniaus meras, Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas yra sakęs, kad gerbs bet kokį konkurentą.

„Labai gerai – bus įdomu pakonkuruoti. Visi, kurie dalyvauja, yra vertintini ir gerbtini. Svarbiausia, kad konkurencija būtų garbinga ir korektiška“, – tuomet kalbėjo A.Zuokas.

Algirdas Sysas pranašauja menkus šansus

Kandidatas Šeškinės apygardoje, socialdemokratų partijos atstovas Algirdas Sysas teigia, kad S.Skvernelis, pasirinkęs būtent šią apygardą, neturėtų daug šansų laimėti.

„Didelė kompanija eina ir bijau, kad jam nešviesu čia“, – teigė jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Algirdas Sysas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Algirdas Sysas

S.Skvernelio pasirinkimas kelti savo kandidatūrą sostinėje A.Syso nenustebino, mat, kai buvo vedamos derybos, LVŽS sąrašo lyderis nuolat blaškėsi tarp Vilniaus ir Kauno miestų.

Gal prieš mane ir laimėtų, bet vargu ar laimėtų mandatą, – prognozuoja A.Sysas

„Kai mes vedėme derybas, tai jis norėjo ir Vilniuje, po to Kaune, po to vėl Vilniuje. Tai manęs tas nestebina“, – sakė A.Sysas.

Nors ir nemato S. Skvernelio kaip Šeškinės apygardos nugalėtojo, tačiau savo šansais nurungti konkurentą socialdemokratas taip pat abejoja.

„Negalėčiau šimtu procentu pasakyti, kad laimėčiau, nes ten išsiskirsto labai tolygiai balsai tarp keturių – penkių kandidatų, išskyrus lenkų ir konservatorių, kurie turi pastovų elektoratą, gal prieš mane ir laimėtų, bet vargu ar laimėtų mandatą“, – sakė A.Sysas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius