Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 03 /15:40

Saulius Stoma: nusipelniau tik etikos sargų pabarimo už naivumą

Seimo Etikos ir procedūrų komisija ketvirtadienį susirinko išklausyti parlamentaro Sauliaus Stomos pasiaiškinimų tyrime, ar jis pasidavęs žurnalistinei provokacijai už intymius santykius siūlė savo padėjėja įdarbinti jauną merginą.
Saulius Stoma
Saulius Stoma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Posėdyje parlamentaras buvo apklaustas Seimo nariui pagal prodiuserio Sauliaus Bartkaus komisijai suteiktą informaciją.

Pasirinko slaptumą

Paklaustas, ar nori kalbėtis stebint žurnalistams, ar į klausimus atsakys už uždarų durų, S.Stoma stebėjosi, kad jam leista rinktis.

„Jau pavargome nuo jūsų viešųjų ryšių“, – paaiškino komisijos siūlymą išsiųsti žurnalistus už durų Julius Dautartas.

Tuomet S.Stoma nutarė: žurnalistų akių jis nepageidauja, nes bus aptariamas „įsiveržimas į jo asmeninius jausminius dalykus“.

Kaltas dėl naivumo

Po posėdžio S.Stoma tapo atviresnis. Jis teigė pripažįstąs esąs kaltas dėl naivumo.

„Aš tikiuosi, kad bus protingas komisijos sprendimas. Žinoma, pabarimo tikrai nusipelniau dėl tam tikro nesantūrumo ir, žinoma, apgailestauju, kad leidausi taip lengvai suvedžiojamas ir vedžiojamas už nosies, bet nesu padaręs jokio kita prasme neteisėto veiksmo. (...) Pabarimo nusipelniau už naivumą, kuris mano amžiui ir Seimo nario statusui netinka“, – gynėsi S.Stoma.

Anot jo, įdarbinti merginos jis tikrai neketinęs, nes kaip tik tuo metu padėjėja Kaune įdarbino kitą moterį.

„Tuo pačiu metu, kai su ja bendravau, tarp antro ir trečio pasimatymo aš Kaune priėmiau visai kitą patarėją. Tai akivaizdžiai rodo, kad nebuvo jokių negražių minčių iš mano pusės. Akivaizdu, jei aš būčiau tikėjęsis iš merginos, kad mes nueisime kažkur į lovą, o tada aš ją turėsiu priimti į darbą, tai kažkiek dienų iki to nebūčiau priėmęs kitos padėjėjos Kaune“, – aiškina argumentus politikas.

Jis tikino kreipęsis į teismą, kad prokuratūra visgi imtųsi tirti, ar žurnalistai jį provokuodami nepersistengė ir neperžengė privatumo ribų.

Nuspręs kitą savaitę

Primename, kad Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas yra sakęs, kad komisijai nustačius, jog S.Stoma už intymius santykius iš tiesų ketino merginą įdarbinti savo padėjėja, parlamentarui gali grėsti net apkalta.

Tačiau dabar A.Salamakinas nebėra toks kategoriškas. Anot jo, vertinti istorijos asmeniškai komisijos pirmininkas nebegali, nes vyksta tyrimas. Vis dėl to, A.Salamakinas atmeta S.Stomos argumentus esą Lietuvos žurnalistai taiko neleistinus būdus ir kišasi į privačią politiko erdvę.

„Kartais prieš politikus taikomi tokie modeliai ir tai yra normalu. Nemanau, kad tai yra išskiretinis atvejis“, – teigė jis.

Apgailestauju, kad leidausi taip lengvai suvedžiojamas, – sakė S.Stoma.

S.Stoma komisijai pasiūlė iš prodiuserio S.Bratkaus gauti daugiau duomenų nei yra suteikta dabar, tačiau A.Salamakinas įsitikinęs, kad sprendimą galima priimti jau po savaitės.

„Jeigu neduos, manau, komisija priims sprendimą ir iš tos medžiagos, kurią dabar turi“, – tikino Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas.

Partija dar nenubaudė

S.Stomos elgesį šiuo metu vertina ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime Etikos komisija. Ji sprendimą taip pat ketina priimti kitą savaitę.

„Daugiausia pretenzijų jam turėsime dėl vertybinių pažiūrų, dėl požiūrio į tam tikrus partijos narius, kolegas“, – sakė Tėvynės sąjungos Etikos komisijos pirmininkas Vaidotas Bacevičius.

Anot jo, kol kas pripažinti, kad S.Stoma ketino už intymius santykius merginą įdarbinti padėjėja, nėra pagrindo.

Komisija kitą savaitę turi nutarti, ar S.Stomą vertas šalinimo iš frakcijos. S.Stomos narystė konservatorių partijoje kol kas yra sustabdyta. Taip nutarė partijos Priežiūros komitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius