-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 30 /10:00

Saulius Skvernelis lieka dirbti ministru

Pirmadienį su iš vidaus reikalų ministro posto trauktis panorusiu Sauliumi Skverneliu susitikęs Algirdas Butkevičius nutarė, kad ministrui reikia dirbti toliau. „Ministro darbą vertinu teigiamai, jis per trumpą laiką vidaus reikalų sistemoje atliko didžiulius darbus“, – sakė premjeras, lygindamas S.Skvernelį su prieš jį dirbusiais vidaus reikalų ministrais.
Sauliaus Skvernelio ir Algirdo Butkevičiaus spaudos konferencija
Sauliaus Skvernelio ir Algirdo Butkevičiaus spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Premjeras A.Butkevičius gyrė S.Skvernelio profesionalumą ir kompetenciją. Jis sakė, kad pirmadienį iš ministro išgirdo ne tik ataskaitą apie nuveiktus darbus, bet ir būsimų darbų pristatymą.

„Jis man šiandien aiškiai išdėstė ir darbų viziją, kuri bus įgyvendinta dar šių metų pabaigoje ir ateinančiais metais. Esu patenkintas tais vidaus reikalų ministro planais, kurie, manau, bus įgyvendinti per labai trumpą laikotarpį“, – sakė premjeras.

Prašymas dėl atsistatydinimo, sakyčiau, buvo truputį skubotas ir šiek tiek padiktuotas emocijų, – vertino premjeras.

Jis tikino, kad su ministru pirmadienį aptarė biudžeto asignavimų padidinimą, kad suplanuotus darbus atlikti būtų už ką. „Ieškosime papildomų lėšų, kad mažiausiai apmokamiems statutiniams darbuotojams būtų galima padidinti darbo užmokestį kitais metais iki 600 eurų“, – sakė premjeras.​

Premjeras S.Skvernelio įteiktą atsistatydinimo pareiškimą vadino skubotu.

„Prašymas dėl atsistatydinimo, sakyčiau, buvo truputį skubotas ir šiek tiek padiktuotas emocijų. Aš tikrai vidaus reikalų ministro S.Skvernelio prašymo netenkinu“, – kalbėjo A.Butkevičius.

A.Butkevičius tvirtino sprendimo netenkinti vidaus reikalų ministro atsistatydinimo neaptaręs su valstybės prezidente Dalia Grybauskaite, nes ministrų pasirinkimas esą yra jo kompetencijos sritis.

„Aš pastaruoju metu su prezidente nekalbėjau ir tikrai nenorėčiau vertinti prezidentės pasisakymų. Aš su ja susitiksiu trečiadienį ir informuosiu apie priimtą sprendimą, nes aš atsakau už kabineto darbą. Elgiuosi atsakingai ir visada stengsiuosi įtikinti ministrus, kurie puikiai susitvarko su jiems deleguotomis funkcijomis, kad jie dirbtų iki kadencijos pabaigos. Čia yra mano, pagal Konstituciją, kompetencijos klausimas ir aš juo naudosiuosi“, – kalbėjo A.Butkevičius. 

S.Skvernelis: „Rinkimai neprasidėjo“

Pats S.Skvernelis sakė labai vertinantis ir premjero, ir Seimo narių, ir žmonių palaikymą.

„Priimu sprendimą likti ministro pirmininko komandoje tą likusį laiką iki kito rudens“, – sakė S.Skvernelis.

Priimu sprendimą likti ministro pirmininko komandoje tą likusį laiką iki kito rudens, – sakė S.Skvernelis.

Jis tikino, kad pareiškimą atsistatydinti buvo parašęs tikrai ne dėl to, kad siektų pasididinti savo reitingus.

„Kiekvienas galvoja asmeniškai. Demaršas, ne demaršas. Aš nieko nesiekiau, apie reitingus negalvoju ir tikrai, matyt, joks polittechnologas negalėjo pagalvoti, kad bus tokia reakcija. Tai visiškai nieko bendra neturi. Dar kartą sakau: rinkimai man neprasidėjo ir neprasidės“, – sakė S.Skvernelis.

Klausiamas, kaip jam seksis toliau dirbti su prezidente ir Seimo pirmininke, ministras sakė esąs griežto įstatymų laikymosi šalininkas. „Mūsų Konstitucijoje ir įstatymuose yra labai aiškiai atribotas valdžių atskyrimo principas ir kiekviena valdžia dirba savo darbą“, – sakė jis. 

Ministras pripažino po to, kai parašė atsistatydinimo pareiškimą, nei su D.Grybauskaite, nei su L.Graužiniene nesikalbėjęs.

Atsistatydino po I.Molotkovo pabėgimo

Atsistatydinimo pareiškimą vidaus reikalų ministras parašė lapkričio 20 dieną, kai sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos tiek dėl įvykusio incidento, kai, įtariama, iš policijos komisariato Vilniuje pabėgo ginkluotas asmuo su automatu, tiek dėl netinkamo valstybės vadovų informavimo apie to asmens paieškos operaciją.

Dėl šios paieškos operacijos S.Skvernelis įsivėlė į konfliktą su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene. Ji pareiškė, kad operacijos metu per pokalbį telefonu iš ministro negavo informacijos apie įvykį. Tuo metu S.Skvernelis teigė, kad parlamento pirmininkė jam trukdė dirbti.

S.Skverneliui nusprendus atsistatydinti Lietuvoje vyko kelios jo palaikymo akcijos, internete buvo išplatinta peticija, prašanti premjerą nepriimti S.Skvernelio atsistatydinimo, dėl to taip pat buvo surinkti 75 Seimo narių parašai. 

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius