Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 26

Saulius Skvernelis: vienintelis Vilniaus mero darbas – nupjauta tuja

Premjeras Saulius Skvernelis kritikuoja Vilniaus miesto merą liberalą Remigijų Šimašių. Anot ministro pirmininko, vienintelis per kadenciją nuveiktas mero darbas – nupjauta nelegalios tvoros tuja, tačiau proveržio kitose srityse nėra.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Matyt, visi vilniečiai galėtų įvertinti ir labai vietoje būtų panaudoti tą terminologiją – konkretūs, realūs darbai. Aš per tuos dvejus metus su trupučiu matyčiau vieną realų konkretų darbą. Nežinau, ar jis geras ar blogas, tai yra nupjauta tuja prie Neries, kalbant apie nelegalias tvoras. Tą padarė Vilniaus meras. Daugiau kardinalių esminių pokyčių tikrai nematau, daug kas vyksta iš inercijos“, – LNK televizijos žinioms sakė S.Skvernelis.

Premjeras, kalbėdamas apie nupjautą tują, turėjo omenyje kovo pradžioje Žvėryne nupjautas nelegaliai užsodintas gyvatvores. Tvorų ardyme dalyvavo ir R.Šimašius, kuris simboliškai taip pat nupjovė keletą tujų.

S.Skvernelis merą kritikavo, kad nepasistūmėta su Nacionalinio stadiono projektu, dėl viešojo transporto konkursų ir kitų projektų.

„Matome, kad su Nacionaliniu stadionu situacija kol kas tokia pati, su baseinu didelių pokyčių nėra, matome problemas, kas yra su miesto infrastruktūros priežiūra. Įtampas kylančias, kas susiję su viešuoju transportu, sulaukiame irgi labai daug kontroversiškų dalykų, kas susiję su maršrutų pirkimo-pardavimo konkursu. Aš manau, kad lūkesčiai vilniečių, kurie buvo sukelti... konkretaus proveržio nematau“, – teigė ministras pirmininkas.

Kovo viduryje savivaldybė Nacionalinio stadiono konkurse atplėšė vokus su pasiūlymais ir priėmė trijų dalyvių pasiūlymus. Nacionalinio stadiono koncesijos konkursas paskelbtas pernai rugsėjo 7 dieną, tačiau paraiškų pateikimo terminas buvo pratęstas tris kartus, galiausiai – iki kovo 1 dienos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Stadioną statyti panoro Turkijos statybos bendrovė „KAYI Construction“, „Icor“ inžinerinių tinklų bendrovės „Axis Industries“, „Kauno arenos“, „Venetus Capital“ ir „Cloud architektų“ konsorciumas ir bendrovė Vilniaus nacionalinis stadionas, kurią specialiai šiam projektui įkūrė „KDS grupė“ ir Lenkijos „Budimex“.

Kovo pradžioje paaiškėjo, kad Vilniuje keleivius dešimtadaliu maršrutų veš Latvijos keleivių mikroautobusais vežimo įmonė „Rigas mikroautobusų satiksme“ ir Lietuvoje tarpmiestinius reisus aptarnaujanti lietuviška bendrovė „Transrevis“ – bendrovių konsorciumas laimėjo vieną iš dviejų savivaldybės skelbto privataus vežėjo konkurso dalių. Privatus vežėjas dideliais autobusais paaiškės vėliau.

Šiuos konkursus bandė sustabdyti „Vilniaus viešojo transporto“ darbuotojų profsąjunga, teigusi, kad konkursas neužtikrina įmonės darbuotojų teisių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius