Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 29

Saulius Skvernelis: Vyriausybė darys viską, kad Vasario 16-osios aktas grįžtų į Lietuvą iki šimtmečio šventės

Premjeras Saulius Skvernelis tikina, kad surastas Lietuvos Nepriklausomybės akto originalas taps pagrindiniu kitąmet vyksiančio valstybės šimtmečio minėjimo akcentu. Premjeras neabejoja, kad iki kitų metų vasario Aktą tikrai pavyks parsivežti į Lietuvą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ko gero, šis įvykis bus pagrindinis akcentas Lietuvos šimtmečio minėjime. Pradėsime minėti šimtmetį su tokia gera žinia. Tikiuosi, kad tikrai yra patvirtinta, kad tai originalas, kad nebus jokių nusivylimų ir abejonių. Manau, mums, kaip valstybei, tai labai simbolinis dalykas ir labai džiugu, kad tai įvyko. Pagaliau“, – džiaugėsi S.Skvernelis.

Pasak jo, Lietuvos Vyriausybė artimiausiu metu pradės derybas dėl Nepriklausomybės akto susigrąžinimo.

„Neabejoju, kad tikrai susigrąžinsime. Nesu specialistas procedūrų, bet žinant mūsų santykius su Vokietija, manau ir net neabejoju, kad sprendimas bus rastas ir tas istorinis dokumentas bus mūsų istorinėje sostinėje. Ten, kur turi būti“, – teigė premjeras.

Kol kas S.Skvernelis pripažino, kad nežino procedūrų, kaip susigrąžinti Nepriklausomybės aktą, tačiau patikino, kad tam bus panaudoti visi diplomatiniai kanalai.

„Nemanau, kad teisinės procedūros būtų tokios, kurių būtų neįmanoma įveikti“, – sakė jis.

Premjeras kol kas nekalba apie istorinį dokumentą suradusio asmens įvertinimą, tačiau jis pažymi, kad koncerno „MG Baltic“ vadovas Darius Mockus neturėtų pamiršti savo pažado aktą radusiam asmeniui sumokėti milijoną eurų.

„Jeigu pasakytas buvo žodis, tai žodis – ne žvirblis. Man tikrai nesinori vertinti, bet iniciatorius davęs žodį turėtų jį ir išpildyti“, – svarstė S.Skvernelis.

Trečiadienio vakarą naujienų agentūra BNS pranešė apie Vokietijoje lietuvių istoriko, Vytauto Didžiojo universiteto profesoriaus Liudo Mažylio atrastą Lietuvos Nepriklausomybės akto originalą.

„MG Baltic“ vadovas Darius Mockus 15min tikino, kad aktą suradusiam asmeniui milijoną eurų sumokės tik tuomet, jei dokumentas bus parvežtas į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius