Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 06

Savaitgalį į ligonines paguldyta dešimtys sušalusių žmonių

Savaitgalį į šalies ligonines paguldyta dešimtys sušalusių žmonių, dauguma jų – benamiai, BNS pirmadienį sakė medicinos įstaigų atstovai.
Šeštadienio naktį spustelėjo šaltukas.
Žiema / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Didžiuosiuose miestuose aukų savaitgalį pavyko išvengti, bet vieno Šiauliuose gydomo vyro būklė yra itin sunki.

Dauguma nukentėjusiųjų – benamiai arba girti sušalę žmonės, medikų pagalbos prireikė ir keliems sušalusiems ilgą atstumą ėjusiems žmonėms.

Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stotyje BNS teigė, kad nuo penktadienio iki sekmadienio sostinėje į ligoninę atvežta dvylika nuo šalčio nukentėjusių žmonių. Pusė iš jų po apžiūros paguldyti į ligoninę.

Klaipėdoje nuo šalčio penktadienį ir šeštadienį į ligoninę atvežti septyni žmonės. Itin sunkios būklės nukentėjusiųjų uostamiestyje nebuvo, BNS sakė Klaipėdos greitosios pagalbos stotyje.

Į Šiaulių ligoninę savaitgalį paguldyti du benamiai, dar keturi pervežti į nakvynės namus. Šioje ligoninėje gydomo vieno vyro būklės yra itin sunki, jo gyvybei gresia pavojus.

„Traumatologijos skyriuje gydomi trys darbingo amžiaus vyrai benamiai. Vieno iš jų būklė yra itin sunki, yra didelių nušalimų. Dar vienam numatoma amputacija“, – BNS sakė Šiaulių ligoninės atstovė spaudai Nijolė Jurgilienė.

Panevėžyje į ligoninę pristatytas vienas sušalęs girtas žmogus. Kaune ir Alytuje medikų pagalbos dėl nušalimo neprireikė niekam.

Praėjusią savaitę Lietuvoje nuo šalčio mirė bent trys žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius