-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 04 29

Savanorių prospekte kairys posūkis taps tabu

Pagrindine Kauno miesto arterija – Savanorių prospektu – važiuojantiems vairuotojams nuo kito mėnesio sukti į kairę arba apsisukti taps žymiai sunkiau nei dabar.
Toje Savanorių prospekto dalyje, kur viena kryptimi yra tik dvi eismo juostos, pasukti į kairę arba apsisukti norintys vairuotojai neretai sutrikdo visą eismą.
Toje Savanorių prospekto dalyje, kur viena kryptimi yra tik dvi eismo juostos, pasukti į kairę arba apsisukti norintys vairuotojai neretai sutrikdo visą eismą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Savivaldybės Eismo saugumo komisija vakar nutarė daugelyje Savanorių prospekte esančių sankryžų uždrausti kairįjį posūkį. „Neretai būna, jog viena transporto priemonė, sukanti į kairę, užkemša gatvę ir sudaro spūstį, mat pirmąja eismo juosta dažnai kursuoja viešasis transportas“, – pagrindinę komisijos priimto sprendimo priežastį įvardijo Kauno policijos Patrulių rinktinės vadas Remigijus Balandis.

Tiesa, kuriose Savanorių prospekto vietose bus uždrausta sukti į kairę, kol kas neaišku. Tai artimiausiu metu nuspręs iš policijos, savivaldybės bei viešojo transporto įmonių atstovų sudaryta speciali komisija. „Visą situaciją reikia išspręsti ne sėdint kabinetuose, o apvažiuojant visą Savanorių prospektą“, – trumpai paaiškino R.Balandis.

Bene daugiausia pakeitimų bus padaryta šios gatvės ruožuose, einančiuose nuo Laisvės alėjos iki Taikos prospekto, nes čia kiekviena kryptimi yra tik po dvi eismo juostas. „Savanorių prospekte būtina padaryti taip, kad automobiliai važiuotų kuo greičiau. Nors vietos dar bus parinktos, galiu pasakyti, kad liks tik vienas kitas posūkis į kairę“, – tvirtino laikinai Eismo saugumo komisijos pareigas einantis Romaldas Rabačius.

Anot valdininko, šie eismo pakeitimai turėtų įsigalioti jau gegužės mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius