Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 18

Savivaldybė iš investuotojų į Kalvarijų turgavietę kasmet gaus po 1,22 mln. litų

Vilniaus meras Artūras Zuokas susitiko su konkursą Kalvarijų turgavietei rekonstruoti ir nuomoti laimėjusių įmonių – UAB „Turkmėnlita“, UAB „Contestus Projektai“ ir UAB „Sergorus“ – vadovais. Meras su įmonių atstovais aptarė pateiktą būsimo turgaus viziją, etapus, kuriais ketinama rekonstruoti turgavietę, pristatė planus atnaujinti Kalvarijų gatvę.
Kalvarijų turgus Vilniuje
Kalvarijų turgus Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Remiantis preliminariais įmonių pateikiamais planais, pirmiausia ketinama išspręsti automobilių stovėjimo vietų klausimą, vėliau – rekonstruoti prekybos paviljonus, ir galiausiai pabaigti likusios turgaus dalies modernizavimą. Meras su įmonių atstovais sutarė, kad atnaujintame turguje svarbiausia patogumas tiek pirkėjui, tiek prekeiviui, taip pat estetinis vaizdas bei atliekamų darbų kokybė.

Sutartis su įmonių grupe bus pasirašyta lapkričio pradžioje. Per vienerius metus konsorciumas turės parengti turgaus atnaujinimo techninį projektą. Dar treji metai skiriami turgavietės rekonstravimui, kuris bus vykdomas keliais etapais, kad turgaus veikla nenutrūktų.

Konkurso nugalėtojai 25 metus nuo sutarties pasirašymo dienos savivaldybei mokės 1,22 mln. litų nuomos mokestį, taip pat per pirmus ketverius turgavietės nuomos metus investuos 25 mln. litų į turgavietės atnaujinimą. Po Kalvarijų turgaus rekonstrukcijos seniausia sostinės turgavietė taps aukštos kokybės darbo erdve smulkiesiems verslininkams ir patogia prekyviete vilniečiams bei miesto svečiams.

Turgavietėje ne mažiau kaip pusė prekybos vietų pastatuose ir 30 proc. likusioje teritorijoje turės būti skiriama smulkiesiems prekeiviams, o po turgavietės rekonstrukcijos nuomininkas privalės išlaikyti ne mažiau kaip 2000 prekybos vietų skaičių.

Taip pat bus sudaryta sutarties priežiūros darbo grupė iš savivaldybės, įmonės ir turgavietės prekeivių ar jų asociacijų atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius