Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 19

Savivaldybė neišpirks sklypų šalia suformuotos Vainatrakio kapinių teritorijos

Pirmadienį Kauno savivaldybės kolegija atmetė privačių žemės sklypų savininkų pasiūlymą taikiai baigti ginčus teisme dėl žemės Vainatrakio kapinėms įrengti. Politikai ir valdininkai nesutiko su žemės savininkų pasiūlymu, kuris numato, kad savivaldybė sumokės kiekvienam sklypo savininkui po 20 tūkst. litų už hektarą žemės. Iš viso – 860 tūkst. litų.
Kryžius
Kryžius / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Turime beveik 40 hektarų žemės sklypą, kurio kapinių reikmėms užteks keliems dešimtmečiams. Dabar vyksta techninio projekto rengimas“, – sakė mero pavaduotojas Steponas Vaičikauskas. Pasak jo, išpirkti ir šalia esančius sklypus nėra tikslo.

Kaip anksčiau skelbta, Kauno rajono savivaldybė sutiko, kad Ledos kapinėse (Vijūkų kaimas, Užliedžių seniūnija) 1,3 hektarų plote, kol neįrengtos Vainatrakio kapinės, būtų laidojami Kauno miesto mirusieji.

Kauno miesto savivaldybė yra pasirašiusi susitarimą su rajono savivaldybe, kad įsipareigos pastatyti ir eksploatuoti biotualetą, taip pat, suderinus su Užliedžių seniūnu, išplėsti ir padengti žvyru automobilių aikštelę, organizuoti Kauno miesto gyventojų vežimą Kauno miesto visuomeninio transporto maršrutiniais autobusais iki Ledos kapinių, be apribojimų leisti laidoti Kauno rajono mirusiuosius Vainatrakio kapinėse.

Projektuotojai numatė, kad Vainatrakio kapinėse tilps apie 15 tūkstančių kapaviečių. Beveik 40 ha teritorijoje bus pastatytas kapinių priežiūros tarnybos pastatas, kolumbariumas, įrengti takai, privažiavimo keliai, apšvietimo tinklai, kiti reikalingi infrastruktūros įrenginiai. Kapinių lankytojai galės naudotis 500 vietų automobilių stovėjimo aikštele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius