-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 11

Savivaldybės kieme – griežtesnė tvarka

Daliai Kauno miesto savivaldybės darbuotojų netrukus gali tekti pakeisti kai kuriuos savo įpročius, pavyzdžiui, į darbą važiuoti ne automobiliu, bet viešuoju transportu ar dviračiu.
Kauno savivaldybės automobiliai.
Kauno savivaldybės automobiliai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

 Tokios permainos tarnautojų laukia, nes Kauno valdžia savivaldybės kiemo teritorijoje artimiausiomis savaitėmis planuojama sugriežtinti automobilių statymo tvarką. Įsigaliojus jai, savivaldybės kieme automobilius galės palikti meras, jo pavaduotojai, savivaldybės administracijos vadovai bei šalia kiemo esančių gyvenamųjų namų gyventojai. Tuo metu kitiems administracijos darbuotojams, į darbą atvykusiems su automobiliais, reikės juos parkuoti gretimose gatvėse. Jiems galios tokia pati tvarka kaip ir visiems miesto gyventojams, t.y. automobilio statymas parkavimo zonose kainuos pagal nustatytas kainas.

Šiuo metu savivaldybės kieme yra 74 automobilių statymo vietos. Tuo metu tarnautojų, dirbančių pagrindiniame savivaldybės pastate Laisvės alėjoje, yra kelis kartus daugiau. Didžioji dalis jų į darbą atvyksta automobiliais.

Tikimasi, kad griežtesnė tvarka paskatins dalį valdininkų iš asmeninių transporto priemonių persėsti į miesto autobusus ar troleibusus arba ant dviračių. Nors savivaldybėje jau kuris laikas yra įrengtas specialiai dviračiais važinėjantiems darbuotojams skirtas dušas, kol kas dviratės transporto priemonės tarp Kauno valdininkų nėra populiarios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius