-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 07 /14:33

Savivaldybės vicedirektorius šluoja iš kelio senus kadrus

Kaune viena po kitos pradėjo ristis ilgą laiką ramiai dirbusių savivaldybės įmonių vadovų galvos – Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Stankevičius ėmėsi griežtų priemonių. Iš pareigų atsistatydino ilgametis savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ direktorius Valdemaras Olšauskas.
A.Stankevičius nusiteikęs ryžtingai.
A.Stankevičius nusiteikęs ryžtingai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl politinio buldozerio atakų sunerimusi opozicija, visų pirma konservatoriai, ketvirtadienį, rugsėjo 8 dieną vyksiančiame Kauno miesto tarybos posėdyje, ketina skelbti A.Stankevičiui interpeliaciją.

Nuo pirmadienio it bičių avilys ūžia savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ kontora. Darbuotojai sunerimo gavę žinią, jog griežtu vadovavimo stiliumi jau pagarsėjęs A.Stankevičius liepė atsistatydinti šios įmonės direktoriui Valdemarui Olšauskui.

Užuominos koridoriuje

V.Olšauskas įmonei vadovauja jau 12 metų. Įdomu, kad 2010 metais jį atleisti iš pareigų ketino tuometis meras Andrius Kupčinskas, bet jį užstojo socialdemokratas, dabartnis vicemeras Kęstutis Kriščiūnas.

Į nemalonę patekęs V.Olšauskas buvo nekalbus, tačiau iš pradžių patvirtino, jog A.Stankevičius pirmadienį jam liepė rašyti atsistatydinimo pareiškimą. 

Vakar, antradienio vakare jis parašė pareiškimą ir paprašė jį atleisti iš darbo. Žurnalistui V.Olšasukas paaiškino, kad jam jau 60 metų ir jis ieškosiąs naujo darbo.

Neoficialiomis žiniomis, į kapines prižiūrinčios įmonės direktoriaus vietą manoma siūlyti A.Stankevičiaus brolį Evaldą Stankevičių. Į žurnalisto klausimą administracijos direktoriaus pavaduotojas atsakė, kad jis tikrai turi brolį, o savivaldybės įmonės vadovų klausimą sprendžia ne jis, o įmonės valdyba, tvirtina miesto taryba.

Perversmas butų ūkyje

Valdininkai ir savivaldybės įmonių vadovai, ypač iškilusieji konservatorių valdymo laikais, administracijos direktoriaus pavaduotojo bijo kaip ugnies. Už akių jis net vadinamas „Andrejumi Visarionovičiumi“ (užuomina į sovietų diktatorių J.Staliną).

Praėjusį penktadienį A.Stankevičius pasirodė „Gričiupio“ seniūnijoje sušauktame savivaldybės įmonės „Būsto valda“ valdybos susirinkime ir pristatė naują direktorių bei valdybos pirmininką. Susirinkime dalyvavusio liudininko teigimu, senasis įmonės direktorius Gaudentas Žilys grūste išgrūstas iš kabineto.

Apie šią situaciją A.Stankevičius ir vėl kalbėjo atsargiai. Esą G.Žilys diskusijose dalyvavo, bet nesiregistravo ir savo noru išėjo iš susirinkimo. Administracijos direktoriaus teigimu, savivaldybėje susikaupė gausybė skundų, esą „Būsto valdos“ vadovai prastai tvarkėsi su jiems patikėtu turtu, neprivatizuotais būstais.

Patyręs vadybos žinovas

Po penktadienio perversmo prie „Būsto valdos“ direktoriaus vairo stojo Egidijus Pažarauskas, valdybos pirmininku tapo Roberts Rukštelė.
E.Pažarauskas yra gerai žinomas verslo pasaulyje, buvęs „Kauno audinių“, „Alytaus tekstilės“ direktorius. Jis pripažino, kad butų ūkio srityje nėra dirbęs, tačiau tai jo negąsdina.

„Vadovavau įmonei, kurios apyvarta buvo pusė milijardo litų, o šios savivaldybės įmonės apyvarta vos 5 mln. Lt, tad tikiuosi nesunkiai susidoroti su vadybos užduotimis“, – tvirtino E.Pažarauskas.

Scenoje pasirodė energetikai?

„Būsto valda“ administruoja daugiau nei tūkstantį daugiabučių gyvenamųjų namų Aleksoto, Gričiupio, Eigulių, Šančių ir Žaliakalnio seniūnijose.

Svarstoma, kad netolimoje ateityje savivaldybės butų ūkis gali tapti svarbiu svertu, nulemsiančiu ir politines dėliones Kaune.

Staigūs pakeitimai įvykdyti įmonėje, kurią netrukus ketinama privatizuoti. Gali būti, kad miesto valdžia prie „Būsto valdos“ vairo pasodino įtakingą vadovaujančio darbo specialistą, kad įmonė taptų patrauklesnė būsimam pirkėjui, ją būtų galima brangiau parduoti.

Kai kurie Kauno politikai „15min“ tvirtino, jog perversmui butų ūkyje ir kitiems administracijos direktoriaus pavaduotojo, Darbo partijos atstovo A.Stankevičiaus veiksmams diriguoja šios partijos Kauno skyriaus vadovas Vydas Gedvilas.

Neoficialiomis žiniomis, naujoji „Būsto valdos“ valdžia tampriai susijusi su buvusiu „Lietuvos energijos“ vadovu ir LEO.LT valdybos pirmininku Rymantu Juozaičiu.

Laikinai prašęs neviešinti pavardės Kauno politikas užsiminė, jog savivaldybės butų ūkį į savo rankas paėmę energetikai taps konkurentais valdiškus pastatus administruojančiai įmonei „City Service“.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius