Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 22

Savivaldybių merai: neramumai galimi visur

Šiandien vidaus reikalų ministras susitiko su savivaldybių merais. Po susitikimo ministras Raimundas Palaitis žurnalistams sakė, kad neramumai galimi visoje Lietuvoje.
Protesto akcija prie Seimo virto riaušėmis.
Protesto akcija prie Seimo virto riaušėmis. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Skambutis komisarui

Kad nekiltų nieko panašaus į praėjusio penktadienio riaušes Vilniuje, ministras susitikimo metu prašė savivaldybių pagalbos. „Pirmadienį po Vilniaus įvykių mes buvome sukvietę ekstremalių situacijų komisiją. Ir vienas iš nutarimų: kreipiamės į savivaldybių merus, kad jie, prieš išduodami leidimus viešiems renginiams, mitingams, labai glaudžiai bendradarbiautų su policija“, – kalbėjo R.Palaitis.

Ministras teigė pats paskambinęs policijos generaliniam komisarui Vizgirdui Telyčėnui ir paprašęs kištis į Vilniaus savivaldybės reikalus dėl leidimo vasarį vyksiančiam mitingui derinimo. 

Policija įgaliojimų neviršijo

Ministras pabrėžė, kad Kaune ir Klaipėdoje mitingai praėjo ramiai ir be inicidentų. „Jeigu taip ir toliau vyks taikingai, tai, mano supratimu, Lietuva demonstruos savo demokratijos brandumą“, – šnekėjo R.Palaitis. Tačiau galimas ir kitoks scenarijus.

„Klausiau merų, kokia situacija vietose. Jie sako – taip, neramumai galimi visur. Tad jeigu bus derinami leidimai su policija, manau, nesankcionuotų veiksmų mes išvengsime“, – tikisi vidaus reikalų ministras. 

Jo nuomone, penktadienį Vilniuje policija savo įgaliojimų neviršijo. „Mano supratimu, jėgos buvo panaudotos adekvačiai situacijai ir laiku“, – teigė R.Palaitis. 

Penktadienį Vilniuje taikus mitingas baigėsi riaušėmis prie Seimo. Nepatenkinti valdžios sprendimais penktadienį žmonės taip pat rinkosi Šiauliuose, Alytuje, šeštadienį – Klaipėdoje, o šiandien – Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius