Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Scenoje – „Pietūs su Liudviku“

Šiemet 25-ąjį jubiliejų pasitinkantis Pilies teatras kviečia į liūdnai komišką pjesę „Pietūs su Liudviku“. Spektaklis šį sezoną bus rodomas paskutinį kartą.
Liudviko ir dviejų jo seserų benefisinius vaidmenis virtuoziškai kuria talentingų aktorių trio – buvusi klaipėdietė Daiva Stubraitė, Goda Piktytė ir Sigitas Šidlauskas.
Liudviko ir dviejų jo seserų benefisinius vaidmenis virtuoziškai kuria talentingų aktorių trio – buvusi klaipėdietė Daiva Stubraitė, Goda Piktytė ir Sigitas Šidlauskas. / Teatro nuotr.

Tomo Bernhardo pjesėje „Pietūs su Liudviku“ didysis filosofas Liudvikas Vitgenšteinas parodomas namų aplinkoje su dviem savo seserimis. Filosofas atsiskleidžia įvairiapusiškai – kaip jausmingas, norintis suvokti save ir kitą žmogus, mokantis ir galintis mėgautis menu, žodžiu, poelgiu.

Šią pjesę režisierius Alvydas Vizgirda 2006 metais pastatė Kauno dramos teatre. Vaidinimas pelnė Kauno teatralų „Fortūnos“ apdovanojimą kaip geriausias sezono spektaklis. Dabar jis tapo repertuariniu Pilies teatro spektakliu.

Liudvikas Vitgenšteinas (1889–1951) – vienas svarbiausių XX a. filosofų. Tai kontraversiška asmenybė, kurios gyvenimas domino daugelį menininkų. Garsaus austrų pramoninko sūnus, paveldėjęs nemažą turtą, po savanoriškos tarnybos austrų-vengrų armijoje jo atsisakė. Vokietijoje ir Anglijoje studijavęs techninius mokslus ir matematiką, dėstęs Kembridže ir mokytojavęs kaimelyje Žemutinėje Austrijoje, atsiskyrėliškai gyvenęs Norvegijoje, dramaturgo T.Bernhardo pjesėje „Pietūs su Liudviku“ filosofas pasirodo kaip iš psichiatrinės ligoninės grįžęs ligonis.

Spektaklis „Pietūs su Liudviku“ bus rodomas ketvirtadienį, 19 val., Žvejų rūmuose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius