-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 26

Šeima liko be namų: iš gaisro išsinešė tik dukrų gimimo liudijimus ir dvejas pirmokėlės pratybas

Šeštadienio vakarą Leipalingio miestelio ramybę sudrumstė gaisro liepsnos, pasibaigusios šeimos tragedija. Sprogus dujų balionui apie 30 proc. odos nudegęs vyras atsidūrė ligoninėje, o jo žmona su dviem mažametėmis dukrytėmis liko kaip stovi.
Verkia
Vaikas verkia. Asociatyvinė nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sprogimas įvyko besiruošiant miegoti

„Sudegė beveik viskas. Iš namo nieko neliko. Nors jis mūrinis, viduje viskas išdegė. Vyras šiuo metu Kauno klinikose – apdegė beveik 30 proc. kūno odos. Kiek žinau, gydymas ligoninėje truks apie tris mėnesius. Moteris liko su dviem mergaitėmis, kaip stovi“, – pasakojo vyresnėlės mergaitės krikšto mama Lina.

Pasak jos, sprogo dujų balionas, kuris greičiausiai buvo blogai prisuktas. Vyras tuo metu kaip tik žarstė granules, kai sprogo balionas, todėl labai smarkiai apdegė rankas, veidą.

Greičiausiai pati Paulina išbėgdama spėjo pagriebti dvi Pasaulio pažinimo pratybas ir keletą savo piešinių.

Nelaimė įvyko apie devintą valandą vakaro. Septynmetė Paulina jau gulėjo lovoje, o ketverių metukų Aurelija prieš miegą dar sėdėjo ant puodo. Įvykus sprogimui šeima puolė gelbėtis bėgdama laukan. Vyresnė mergaitė pro duris išbėgo pati, jaunesniąją, pašnekovės žiniomis, teko iškelti per langą.

Sudegė viskas – visi asmeniniai daiktai, dokumentai. Pavyko išsaugoti tik mergaičių gimimo liudijimus. Taip pat greičiausiai pati Paulina išbėgdama spėjo pagriebti dvejas Pasaulio pažinimo pratybas ir keletą savo piešinių.

„Šeima labai tvarkinga. Abu – tiek Arlandas, tiek Audronė – yra dirbantys žmonės. Jie labai rūpinosi šeima, vaikais, stengėsi, kiek įmanoma, tvarkyti aplinką. Kaip tik šią vasarą buvo pakeistas namo stogas. Vyras turėjo auksines rankas, kuriomis daug ką namuose pats įrengė, kieme mergaitėms sūpynes pastatė. Šiuo metu Audronė – dar visiškame šoke, nelabai suvokia, kas atsitiko. Ji ne iš tų, kuri vaikščios ranką ištiesusi, bet pagalbos šeimai šiuo metu labai reikia“, – pasakojo Paulinos krikštamotė.

Aplinkiniai sukrėsti: padeda, kuo gali

Po nelaimės moteris su dukrytėmis buvo priglausta kitame Druskininkų savivaldybės miestelyje – Viečiūnuose, čia esančiame Socialinių paslaugų centre, kuriame yra kambarėlis kritinėse situacijose atsidūrusiems žmonėms.

Kaip pasakojo Druskininkų Socialinių paslaugų centro Viečiūnų skyrius vedėja Jurgita Šimoniūtienė, šeimai išimties tvarka buvo skirtas socialinis būstas – kaip tik miestelyje buvo baigiamas remontuoti dviejų kambarių butas.

„Vakar jau gavo raktus, o šiandien eisime tvarkytis, nes kol kas tame bute nėra nieko, tik tuščios sienos. Šiuo metu ieškome baldų, patalynės, kitų reikmenų. Šiandien sužinojome, kad tris lovas jau turime. Tiesa, iš arti baldus galime atsivežti patys, iš toliau atsivežti mums būtų sudėtinga. Tačiau esame sutelkę visas pajėgas, vieni kitiems perduodame žinią pie nelaimę. Džiugiausia, kad žmonės iš tiesų reaguoja labai jautriai, atsiliepia į pagalbos prašymą, aukoja ir pinigų, ir maisto atneša, ir drabužių.

Juk šeima liko taip, kaip stovi. Taigi reikia visko. Labai aktyviai įsijungė ir Leipalingio gyventojai, siūlo pagalbą ir iš kitų savivaldybės vietų. Nuostabu, kad žmonės yra jautrūs ir nepalieka kito nelaimėje. Šiuo atveju moteriai labai svarbus ir psichologinis palaikymas, kurį suteikia žinojimas, kad kitiems ji rūpi. Štai ir darbe jai leido kelias dienas neateiti, antraip neturėtų nė kur dukrų palikti, nei kada dokumentus tvarkytis“, – teigė pašnekovė.

J.Šimoniūtienės manymu, moteris dar neturėjo laiko prisisėti ir suvokti savo nelaimės masto. Šiomis dienomis labai daug lakstymo, važinėjimo ir popierių tvarkymo – juk sudegė visi dokumentai, reikia sudaryti naujas sutartis.

Norintieji padėti šeimai gali kreiptis į Druskininkų Socialinių paslaugų centro Viečiūnų skyrių: tel. 8 313 41 214.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius