-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 31

Seimas 2011-uosius paskelbė Česlovo Milošo metais

Seimas, atsižvelgdamas į tai, kad 2011 metais sueina 100 metų nuo poeto Česlovo Milošo gimimo, kad poeto jubiliejus yra įtrauktas į UNESCO minimų datų sąrašą, bei siekdamas suaktyvinti kultūrinį Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą, nutarė paskelbti 2011 metus Česlovo Milošo metais.
Seimas
Seimas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Už Seimo nutarimą „Dėl 2011 metų paskelbimo Česlovo Milošo metais“ balsavo 66 Seimo nariai, susilaikė vienas, teigiama Seimo pranešime.

Seimas taip pat nutarė pasiūlyti Vyriausybei sudaryti Jubiliejinių Česlovo Milošo metų minėjimo komisiją ir parengti valstybinę jubiliejaus minėjimo programą ir 2011 metų valstybės biudžete numatyti lėšų Česlovo Milošo metams paminėti.

Česlovas Milošas gimė 1911 m. birželio 30 d. Šeteniuose, Kėdainių apskrityje, apie 70 kilometrų į šiaurę nuo Kauno. 1920 m. Vilniuje mokėsi Žygimanto Augusto gimnazijoje, 1934 m. Vilniaus Stepono Batoro universitete baigė teisės fakultetą. 1937 m. Č. Milošas persikėlė į Varšuvą, tenai praleido ir Antrąjį pasaulinį karą. Po karo dirbo diplomatinį darbą Lenkijos atstovybėse Niujorke ir Vašingtone. Poetas, rašytojas ir literatūros mokslininkas Č. Milošas 1980 metais gavo Nobelio literatūros premiją. Mirė 2004 m. rugpjūčio 14 d., būdamas 93-erių metų, Krokuvoje, Lenkijoje, kur ir palaidotas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius