Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

Seimas apkarpė privačius pensijų fondus

Balsuodamas dėl prezidento vetuoto Pensijų sistemos reformos įstatymo, Seimas stojo dabartinių, o ne ateities pensininkų pusėn. Prezidento veto buvo atmestas ir įsigaliojo pirminis įstatymas: įmokas į privačius fondus mažinti nuo 5,5 iki 3 proc.
Pensininkai
Pensininkai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šiandien Seimas sprendė dilemą: ar galima sumažinti atskaitymus į privačius pensijų fondus nuo 5,5 proc. iki 3 proc. Tokį Seimo prieš Naujuosius metus priimtą įstatymą vetavo prezidentas Valdas Adamkus.

Suprato A.Kubiliaus logiką

Šįkart į prezidento pusę stojo „darbietis“ Vytautas Gapšys, ragindamas nepažeisti teisėtų jaunimo lūkesčių ir nemažinti įmokų į privačius fondus. Jam antrino socdemė, buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė.

Tuo tarpu kitas „darbietis“ Kęstutis Daukšys sakė, jog į privačius pensijų fondus pervesti pinigai tiesiog išplaukia iš Lietuvos, nes investuojami užsienyje. „Todėl man suprantama Andriaus Kubiliaus logika“, – teigė K.Daukšys.

„V.Adamkus visiems nori būti geras"

Socdemas Algirdas Sysas piktinosi, kad prezidentas V.Adamkus visada nori būti geras, o seimūnai priversti būti blogiukais. „Mes šiandien turim pasirinkimą: arba nuskriausti Lietuvos žmones, arba bankinę sistemą, – A.Sysas. Anot jo, nors bankuose apie milijoną Lietuvos žmonių tikisi padidinti savo santaupas, tačiau bankai investuodami nesirūpina tų pinigų saugumu. Todėl A.Sysas siūlė atmesti prezidento veto ir mažinti atskaitymus į privačius fondus.

Liberalcentristui Artūrui Melianui siūlymas mažinti įmokas į privačius pensijų fondus priminė sėklai skirtų bulvių suvalgymą.

„Valstietė“ Rima Baškienė ragino „nestumti dabartinių pensininkų į infarktą“, nes pritarus prezidento veto „Sodros“ biudžetas neturės iš kur gauti 600 mln. litų, o tai gresia dabartinių pensijų sumažinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius