Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 27

Seimas atidėjo pataisas, griežtinančias paramą ir labdarą

Seimas kol kas nespręs, ar užkirsti kelią galimam interesų konfliktui valstybės ir savivaldybių įmonėse, teikiant paramą ir labdarą. Parlamentarai antradienį nutarė atidėti šią veiklą sugriežtinančių pataisų svarstymą.
Eurai
Eurai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 2 Labdara Parama

Už tai, kad Labdaros ir paramos įstatymo pataisos nebūtų svarstomos, balsavo 42 Seimo nariai, prieš – trys, o susilaikė 28. Atidėti jų svarstymą ir priėmimą paprašė konservatoriai.

Pakeitimais siūloma įmonėms nebeleisti teikti paramos su jomis susijusioms įmonėms. Išimtys būtų taikomos tik švietimo, kultūros, socialinių ar sveikatos priežiūros paslaugų bendrovėms.

Siekiant įgyvendinti visuomenės teisę žinoti, kaip naudojamas valstybės turtas, Seimas ketino įpareigoti įmones viešai skelti, kam, kada ir už kokią sumą jos suteikė paramos ar labdaros.

Pasak pataisų iniciatorių, dabar vienos valstybės ir savivaldybių kontroliuojamos įmonės remia susijusias įmones ir taip sumažina savo pajamų dalį – paramai ar labdarai skiriama iki 40 proc. gautų pajamų. Tokiu būdu į biudžetą sumokama ir mažiau dividendų.

Pataisos taip pat numatė, kad politinės partijos negalėtų būti paramos gavėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius