2017 11 21

Seimas atmetė A.Raslano kandidatūrą į Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininkus

Seimas antradienį atmetė Algirdo Raslano kandidatūrą į Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininkus. Už tai, kad socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas būtų skiriamas į šias pareigas, per slaptą balsavimą „už“ buvo 27 Seimo nariai, prieš buvo 55 ir keturi parlamentarai susilaikė.
Algirdas Raslanas
Algirdas Raslanas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sporto pedagogą, buvusį Kūno kultūros ir sporto departamento vadovą A.Raslaną kandidatu į pirmininkus išsirinko pati naujos sudėties Nacionalinė sveikatos taryba.

A.Raslanas šiuo metu yra Lietuvos edukologijos universiteto tarybos pirmininko pavaduotojas, šiame universitete taip pat eina Sporto ir sveikatos fakulteto Kūno kultūros teorijos ir sveikatos ugdymo katedros vedėjo pareigas.

Kūno kultūros ir sporto departamentui jis vadovavo 1990–1993 ir 2005–2009 metais. Pernai A.Raslanas nesėkmingai kandidatavo Seimo rinkimuose.

2009 metais Valstybės kontrolė paskelbė, kad A.Raslanui vadovaujant Kūno kultūros ir sporto departamentui jis pažeisdamas teisės aktų reikalavimus paskirstė daugiau kaip 2,75 mln eurų (tuomet - 9,5 mln. litų) valstybės lėšų. Dėl padarytų departamento buhalterinės apskaitos pažeidimų auditoriai negalėjo patvirtinti daugiau nei 7 mln eurų (tuomet - 25 mln. litų) išlaidų. Netrukus po to A. Raslanas savo noru pasitraukė iš pareigų.

Nacionalinė sveikatos taryba yra Seimui atskaitinga sveikatos politikos vertinimo ir formavimo patariamoji institucija. Nauja tarybos sudėtis buvo patvirtina birželį, laikinuoju jos pirmininku tapo vyriausias narys Stasys Žirgulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius