-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 13

Seimas laikinajai komisijai pavedė išsiaiškinti, ką daryti su Rolandu Paksu

Antradienį Seimas sudarė laikinąją komisiją, kuriai ketina pavesti išsiaiškinti, kaip atstatyti „Tvarkos ir teisingumo“ lyderio Rolando Pakso politines ir pilietines teises. Sprendimas priimtas vien valdančiųjų balsais, opozicija tokią iniciatyvą pavadino nesąmone ir pareiškė joje nedalyvausiantys.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Už nutarimą dėl komisijos sudarymo balsavo 57 valdantiesiems priklausantys parlamentarai, keli „Drąsos kelio“ frakcijos bei mišrios grupės atstovai.

Nutarimo projekte, kurį pateikė „tvarkietis“ Kęstas Komskis ir pasirašė 54 parlamentarai, laikinajai komisijai brėžiami tokie tikslai: išsiaiškinti, kodėl nevykdomas Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimas dėl pažeistų R.Pakso teisių, kokiu būdu per 180 dienų jį įvykdyti, kodėl Lietuva pažeidė Tarptautinių pilietinių ir politinių teisių paktą ir ką daryti, kaip taip nenutiktų.  

Laikinoji komisija negrąžins R.Paksui pilietinių ir politinių teisių, todėl nutarimas absurdiškas. Matau norą nuolatos mojuoti nuskriaustojo R.Pakso vėliava, vėl bus paišoma kankinio aureolė, tokį tikslą jūs pasieksite, – sakė G.Steponavičius.

Seimo Liberalų frakcijai priklausantis Eugenijus Gentvilas valdantiesiems priminė, kad jau seniai yra aišku, kad grąžinti R.Paksą į didžiąją politiką galima tik pakeitus Konstituciją. Tuo metu prieš kelis mėnesius „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūno Petro Gražulio prašymu tokia pataisa iš Seimo darbotvarkės buvo išbraukta. Jis tuomet teisinosi taip pasielgęs, nes matė, kad pritrūks balsų jai priimti.

„Jei norite rezultato – teikite pataisą, balsuosime. Laikinoji komisija negrąžins R.Paksui pilietinių ir politinių teisių, todėl nutarimas absurdiškas. Matau norą nuolatos mojuoti nuskriaustojo R.Pakso vėliava, vėl bus paišoma kankinio aureolė, tokį tikslą jūs pasieksite“, – sakė jis.

Gintaras Steponavičius pareiškė, kad Liberalų sąjūdžio frakcija tokiame žaidime nedalyvaus.

„Bet jau dalyvauja“, – pastebėjo posėdžiui pirmininkavęs socialdemokratas Algirdas Sysas.

Komisijos sudarymą palaikė Darbo partijos atstovas Kęstutis Daukšys. Jo teigimu, komisija turi išsiaiškinti, „kiek mes būsime valstybė, kuri pažeidinėja žmonių teises, taip pat – ir politikų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius