Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 24

Seimas paskyrė Vitą Vasiliauską Lietuvos banko valdybos pirmininku

Seimas pritarė Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktai Vito Vasiliausko kandidatūrai į Lietuvos banko valdybos pirmininkus. Šalies vadovės pasirinkimą teigiamai įvertino parlamentinės frakcijos.
Dalia Grybauskaitė ir jos rinkimų štabo vadovas Vitas Vasiliauskas
Dalia Grybauskaitė ir jos rinkimų štabo vadovas Vitas Vasiliauskas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Apie permainas bankininkystės sektoriuje po pasaulinės krizės kalbėjęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Vitas Matuzas džiaugėsi, kad į valstybės sektorių yra pasiryžęs grįžti tokio rango specialistas: „galime būti tikri, kad kandidatas, turėdamas vadybininko, finansininko ir teisininko patirties valstybiniame ir privačiame sektoriuje kuo puikiausiai tai supranta ir turi visas savybes, taip pat ir energijos reikalingiems pokyčiams įgyvendinti“.

Viltį, kad naujajam Lietuvos banko valdybos pirmininkui pavyks Lietuvą prijungti prie eurozonos valstybių, išreiškė Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos vardu kalbėjusi Birutė Vėsaitė: „Be abejo, pretendentas yra labai stiprus žmogus ir finansininkas, ir buvęs finansų viceministras, taip pat turintis daug tarptautinės patirties. Todėl Socialdemokratų frakcija pritaria Prezidentės pasirinkimui ir tikisi, kad R. Šarkinui nepavykus įvesti euro, tai pavyks V. Vasiliauskui“.

Už V. Vasiliausko kandidatūrą pasisakė ir Darbo partijos frakcija. „Įvertinome jo profesionalumą ir sugebėjimą realiai orientuotis ekonominėje situacijoje. Manome, kad šis požymis yra labai svarbus kandidatui ir svarbus kaip banko vadovui. Manome, kad kandidatas tikrai sugebės įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, toliau bendradarbiaus su Parlamentu ir Vyriausybe“, – frakcijos poziciją pristatė seniūnas Vytautas Gapšys.

Slapto balsavimo rezultatai: iš viso išduota biuletenių 117, rasta – 117, galiojančių – 113, negaliojančių – 4. Už Seimo nutarimo „Dėl Vito Vasiliausko skyrimo Lietuvos banko valdybos pirmininku“ projektą Nr. XIP-2986 balsavo 89 Seimo nariai, prieš – 16,  susilaikė 8.

V. Vasiliauskas Lietuvos banko valdybos pirmininku skiriamas nuo šių metų balandžio 16 dienos. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 126 straipsniu, Lietuvos banko valdybos pirmininką Seimas skiria penkerių metų kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius