Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 23

Seimas pasmerkė smurto ir jėgos panaudojimą Ukrainoje

Seimas, stipriai sukrėstas pastarosiomis dienomis iš Ukrainos pasiekiančių žinių apie besitęsiančius kruvinus susirėmimus, jau pareikalavusius ir žmonių aukų, griežtai pasmerkė smurto ir jėgos panaudojimą ir ragina susilaikyti nuo tolesnių smurtinių veiksmų.
Susirėmimai Kijeve
Susirėmimai Kijeve / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kyjivas Ukraina

Seimo nuomone, kai kurių asmenų ir jų grupių provokaciniai veiksmai siekiant taikias demonstracijas paversti riaušėmis negali būti laikomi pretekstu jėgos ir smurto panaudojimui prieš taikius protestuotojus.

Seimas kreipėsi į Ukrainos Aukščiausiosios Rados narius, ragindamas suvokti savo ypatingą politinę atsakomybę šiuo itin sudėtingu Ukrainai laikotarpiu ir imtis atsakingų veiksmų, kad būtų suvaldyta stiprėjanti politinė krizė šalyje. Parlamentas taip pat kviečia Ukrainos visuomenę, opozicijos jėgas ir valdžios institucijas visomis įmanomomis priemonėmis siekti taikaus politinio dialogo ir tik šiuo būdu ieškoti išeičių iš susidariusios padėties.

Seimas, būdamas labai sujaudintas Ukrainos žmonių ryžto ir atkaklumo siekiant šalies ateitį tvirtai susieti su Europos Sąjunga, paragino Ukrainos valdžios institucijas pagaliau išgirsti šį savo šalies žmonių balsą.

Priimtu pareiškimu Europos Sąjungos valstybių narių parlamentai raginami skirti ypatingą dėmesį sudėtingai padėčiai Ukrainoje įvertinti ir kviečia skatinti aktyvius savo valstybių vyriausybių veiksmus reaguojant į įvykius šioje visai Europos Sąjungai strategiškai svarbioje valstybėje.

Lietuvos Seimas kreipėsi į Europos Sąjungos institucijas prašydamas apsvarstyti visas įmanomas Europos Sąjungos reakcijos į įvykius Ukrainoje priemones, įskaitant ir ekonomines sankcijas, ir ragina kartu su Europos Sąjungos valstybėmis narėmis ir visa tarptautine bendruomene ieškoti sprendimų, kaip galėtų būti sustabdyta stiprėjanti politinė krizė šalyje ir atliepti Ukrainos visuomenės siekiai dėl integracijos į Europos Sąjungą.

Už šį Seimo pareiškimą „Dėl padėties Ukrainoje“ balsavo 88 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 3 parlamentarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius