2010 01 15

Seimas po svarstymo pritarė pataisoms dėl vaistų antkainių ribojimo

Seimas po svarstymo pritarė projektui, kuriuo siūloma riboti didmenininkų ir mažmenininkų taikomus nekompensuojamųjų receptinių ir nereceptinių vaistų antkainius, o gamintojai turėtų pareigą deklaruoti vaistų kainas Lietuvai ir pateikti šių vaistų kainas Vyriausybės nustatytose referencinėse šalyse. Tokias pataisas po svarstymo palaikė 63 Seimo nariai, prieš nebalsavo niekas, susilaikė 3. Seimas dar turės balsuoti dėl šio projekto priėmimo.
Vaistai
Vaistai / Photos.com

Seimo pranešime spaudai teigiama, kad pagal įstatymo projekto pataisas didmeninio platinimo licencijos turėtojas ar vaistinė, parduodami nekompensuojamuosius vaistinius preparatus, negalės taikyti didesnio prekybos antkainio negu nustatytas Vyriausybės.

Įstatymo projekte taip pat numatoma, kad nekompensuojamojo vaistinio preparato mažmeninė kaina negalės būti didesnė negu vaistinio preparato rinkodaros teisės turėtojo ar lygiagretaus importo leidimo turėtojo deklaruota kaina pridėjus Vyriausybės nustatytus didmeninės ir mažmeninės prekybos antkainius bei pridėtinės vertės mokestį.

Priėmus šiuos pakeitimus, nuo balandžio 1 d. įsigaliosiančios pataisos nebūtų taikomos nekompensuojamiesiems receptiniams vardiniams vaistiniams preparatams, o nekompensuojamosios medicinos pagalbos priemonės būtų parduodamos rinkos kaina.

Kaip anksčiau yra minėjęs sveikatos reikalų ministras Algis Čaplikas, priėmus šias pataisas, nekompensuojamieji vaistai galėtų atpigti maždaug nuo 15 iki 20 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius