Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 26

Seimas prašo Vyriausybės išvados dėl siūlymo liberalizuoti lopšelių-darželių steigimo tvarką

Seimas antradienį po pateikimo pritarė įstatymo pataisos projektui, kuriuo numatoma liberalizuoti lopšelių-darželių steigimo tvarką, bet dėl projekto prašo Vyriausybės išvados.
Seime
Seime / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Grupė parlamentarų siūlo liberalizuoti ikimokyklinio ugdymo įstaigų steigimo tvarką leidžiant jas įkurti ir gyvenamosiose ar biurų patalpose.

Tokiai pataisai antradienį po pateikimo pritarta „už“ balsavus 51, „prieš“ – 5, susilaikius 18 parlamentarų, bendru sutarimu nuspręsta prašyti Vyriausybės išvados.

Statybos įstatymo nuostatą, kad statinį privalu naudoti pagal paskirtį, parlamentarai siūlo papildyti išlyga – išskyrus Vyriausybės nustatytus atvejus, kai steigiamos ikimokyklinės ar priešmokyklinio ugdymo įstaigos.

30-ies parlamentarų teikiama pataisa siūloma nustatyti, kad nauja tvarka įsigaliotų jau nuo 2011 metų sausio 1 dienos.

Pataisos iniciatoriai tvirtina, kad šiuo metu teisinis reguliavimas, nustatantis griežtas sąlygas, jog naudoti statinį galima tik pagal paskirtį, dėl sudėtingos pastato paskirties keitimo tvarkos stabdo ikimokyklinių įstaigų steigimą, o steigiančiuosius nuveja į šešėlį.

Kaip teigiama pataisos aiškinamajame rašte, toks reglamentavimas reiškia, kad šiuo metu laisvose gyvenamosiose ar biurų patalpose norint steigti trumpalaikę, sakykime, keleriems metams, kol bus poreikis, ir nedidelę ikimokyklinio ugdymo įstaigą, reikia keisti pastato paskirtį, o tai ilgai trunkantis ir brangus procesas.

Iniciatoriai pabrėžia, kad šiuo metu jau liberalizuotos atitinkamos ugdymo pakopos higienos normos, priešgaisriniai reikalavimai nedidelėms ikimokyklinio ugdymo įstaigoms.

Pataisos teikėjai tikisi, kad siūloma tvarka palengvins sąlygas steigti privačias, savivaldybių ar valstybės ugdymo įstaigas, o neoficialiai veikiančias paskatins įsiregistruoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius