-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 28

Seimas ratifikavo Europos fiskalinio stabilumo paktą

Seimas ketvirtadienį ratifikavo Europos Sąjungos (ES) fiskalinės drausmės paktą.
Seimo nariai
Seimo nariai / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Už įstatymą, kuriuo ratifikuojama kovą pasirašyta biudžetinės drausmės sutartis, balsavo 80 Seimo nariai, prieš buvo 11, 21 susilaikė.

Taip pat Seimas kartu priėmė protokolinį nutarimą, kuriuo konstatuoja, kad sutartis galės būti sėkmingai įgyvendinta, jei Lietuvos žemdirbiams bus užtikrintos tokios pat išmokos kaip ir šalių senbuvių, nebus sumažintas finansavimas iš Sanglaudos fondų, bus užtikrintas reikiamas finansavimas Ignalinos atominės uždarymui.

Europos sutartį dėl stabilumo, koordinavimo ir valdysenos ekonominėje ir pinigų sąjungoje kovo mėnesį pasirašė 25 Europos Sąjungos valstybių vadovai. Ją jau ratifikavo Graikija, Portugalija, Slovėnija, Rumunija, Latvija ir Danija. Referendume susitarimui pritarė ir Airijos gyventojai. Prie sutarties neprisidėjo Čekija ir Didžioji Britanija.

Sutartimi, kuri parengta reaguojant į skolų krizę euro zonoje, įtvirtinamas reikalavimas nuostatas dėl biudžetinės drausmės numatyti nacionalinėse teisės sistemose, pirmenybę teikiant konstitucinėms nuostatoms.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ratifikuoti ES biudžetinės drausmės sutartį Seimui pateikė birželio pradžioje. Premjeras Andrius Kubilius šios sutarties ratifikavimą yra pavadinęs vienu svarbiausių šios parlamento sesijos uždavinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius