Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 28

Seimas ratifikavo Lietuvos ir Baltarusijos susitarimą dėl pasienio gyventojų kelionių tvarkos

Seimas ratifikavo Lietuvos ir Baltarusijos vyriausybių susitarimą dėl Lietuvos Respublikos ir Baltarusijos Respublikos pasienio gyventojų kelionių tvarkos.
Pasienis
Pasienis / VSAT nuotr.

Už Įstatymą balsavo 95 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 4 parlamentarai.

Dokumente pažymima, kad šis susitarimas leis abiejų valstybių pasienio teritorijoje gyvenantiems asmenims kirsti šių šalių valstybės sieną su specialiais vietinio eismo per sieną leidimais ir būti kitos valstybės pasienio ribotoje teritorijoje iki 90 dienų per pusę metų. Asmenys, prašantys išduoti leidimą, turės atitikti susitarime nustatytus reikalavimus, rašoma Seimo viešųjų ryšių skyriaus išplatintame pranešime spaudai.

Kaip anksčiau yra pabrėžęs užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, tai susitarimas ne dėl prekybos, o giminėms, bažnyčioms ir kapams lankyti. „Iki penkerių metų galiosiantys vietinio eismo leidimai būtų išduodami nuolatiniams pasienio teritorijų gyventojams, kurie dėl giminystės ryšių, pagrįstų ekonominių, prekybinių, kultūrinių ir kitų svarbių priežasčių planuoja lankytis kitos valstybės pasienio teritorijoje. Numatomas jų išdavimo mokestis – 20 eurų. Šie leidimai nesuteiks teisės dirbti“, – tvirtinama aiškinamajame rašte. Kaip yra teigęs Užsienio reikalų ministras, iš didesnių miestelių ir miestų į sutartas teritorijas Lietuvos pusėje patenka Vilnius, Ignalina, Varėna, Druskininkai, Baltarusijos pusėje – Gardinas, Lyda, Ašmena.

Pasak A.Ažubalio, Baltarusija susitarimą ratifikavo praėjusių metų gruodžio mėnesį, o Baltarusijos Prezidentas Aliaksandras Lukašenka ratifikavimo įstatymą pasirašė šių metų sausio 10 d.

Tikimasi, kad susitarimas sudarys palankesnes sąlygas pasienio gyventojų tarpusavio ryšiams palaikyti, paskatins kultūrinius ir turistinius mainus, Lietuvos ir Baltarusijos regionų bendradarbiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius