Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 26

Seimas spręs, ar bausti už dopingo turėjimą ir platinimą

Seimas priėmė svarstyti kelių parlamentarų parengtas teisės aktų pataisas, kuriomis siūloma bausti už dopingo turėjimą bei platinimą.
Dopingas
Dopingas
Temos: 2 Seimas Dopingas

Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisomis siūloma už neteisėtą sporte draudžiamų medžiagų ir metodų įgijimą, gaminimą, laikymą, gabenimą, siuntimą ar realizavimą nedideliais kiekiais numatyti baudą iki 1 tūkst. litų. Kartu už tai grėstų preparatų konfiskavimas bei areštas iki 30 parų.

Pagal projektą, asmenį, kuris savarankiškai atiduotų nedidelį kiekį turėtos sporte draudžiamos medžiagos, siūloma atleisti nuo atsakomybės.

Pataisomis taip pat siūloma numatyti atsakomybę už sporte draudžiamų medžiagų ar metodų reklamą. Už šį pažeidimą juridinių asmenų vadovams grėstų nuo 5 iki 10 tūkst. litų bauda.

Pagal teikiamas Baudžiamojo kodekso pataisas asmuo, kuris neteisėtai gamintų, įgytų, laikytų, gabentų, siųstų ar realizuotų sporte draudžiamas medžiagas ir metodus, būtų baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą ar užsiimti tam tikra veikla atėmimu, bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Už šių veikų atlikimą su dideliu kiekiu arba sporte draudžiamų medžiagų platinimą nepilnamečiui grėstų teisės dirbti tam tikrą darbą ar užsiimti tam tikra veikla atėmimas, bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Už šias teisės aktų pataisas po pateikimo balsavo 71 Seimo narys, prieš – 1, susilaikė 2. Pritarus projektams po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu komitetu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius