Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 12

K.Daukšiui išvykus į komandiruotę atidėtas klausimas dėl jo neliečiamybės

„Darbiečiui“ Kęstučiui Daukšiui išvykus į komandiruotę atidėtas klausimas dėl jo neliečiamybės panaikinimo.
Kęstutis Daukšys
Kęstutis Daukšys / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Seimo statutas numato, kad sprendžiant klausimą dėl neliečiamybės dalyvauja komisijos pranešėjas, Seimo narys, kurio klausimas sprendžiamas, ar kitas jo įgaliotas Seimo narys.

Kaip informavo Seimo posėdžiui pirmininkavęs Algirdas Sysas, K.Daukšys išvyko į komandiruotę, įgaliotas atstovas nepaskirtas, tad klausimo nagrinėti negalima.

Seimo valdyba K.Daukšį su dviem kitais parlamentarais birželio 11-13 dienomis yra komandiravusi į Belgiją bei Nyderlandus, aplankyti NATO būstinę ir NATO jungtinių pajėgų vadavietę.

Seimas sprendžia K.Daukšio neliečiamybės klausimą dėl administracinio pažeidimo, kai Seimo narys smarkiai viršijo greitį. Policija užfiksavo, kad K.Daukšys gegužės 16-ąją apie 11 val. 25 min. Trakų rajono savivaldybėje važiavo 168 kilometrų per valandą greičiu.

Toks pažeidimas gali užtraukti baudą arba administracinį areštą, tad norint tęsti administracinį procesą reikalingas išankstinis sutikimas suvaržyti Seimo nario laisvę. Seimo komisija siūlo tenkinti teisėsaugos prašymą dėl išankstinio leidimo suvaržyti Seimo nario laisvę.

K.Daukšys pripažįsta padaręs pažeidimą ir sako dėl jo besigailintis. „Gailiuosi, jaučiuosi kaltas. Taip jau yra. Netyčia išėjo. Užfiksavo, nusižengiau, esu kaltas ir už tai turiu atsakyti, todėl prašysiu Seimo narių, kad gumos netemptų, leistų mane nubausti“, - žurnalistams yra sakęs K.Daukšys.

Konstitucija ir Seimo statutas numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė, tad be tokio išankstinio Seimo leidimo nagrinėti K.Daukšio pažeidimo bylos negalima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius