Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 23

Seimas stabdo darbą: savaitę nesirinks į posėdžius, uždarys laisvalaikio zonas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sakė, kad parlamentas nuo trečiadienio savaitei stabdys darbą ir nesirinks į plenarinius posėdžius. Ji negalėjo įvardyti konkretaus skaičiaus saviizoliacijoje esančių parlamentarų. Tačiau esą gali atsitikti taip, kad valdantieji dėl to neturės daugumos.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmadienio rytą V.Čmilytė-Nielsen sakė, kad Seimo valdybos metu priimti keli sprendimai dėl saugesnių darbo sąlygų parlamento rūmuose užtikrinimo.

Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, savaitei bus daroma pauzė Seimo darbe – parlamentarai nesirinks į plenarinius posėdžius.

„Taip pat aptarėme kitas priemones, kurios padėtų užtikrinti saugesnį Seimo darbą. Tai – ir susitikimų Seimo rūmuose apribojimas, ir tam tikri pakeitimai pačioje Seimo posėdžių salėje, atsisakymas laisvalaikio zonų naudojimo – bent jau laikinas, ir kiti dalykai, kitos detalės, dėl kurių buvome apsitarę jau preliminariai praėjusį penktadienį, ir dabar priėmėme tuos sprendimus“, – nurodė V.Čmilytė-Nielsen.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seimo salė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seimo salė

Seimo pirmininkės teigimu, parlamento komitetų, komisijų posėdžiai, Seniūnų sueigos bus rengiami nuotoliniu būdu. Išskyrus tuos posėdžius, kurie yra uždari ir dėl saugumo reikalavimų negali vykti nuotoliniu būdu.

„Kitas dalykas – pasikeitimai dėl leidimų įeiti į Seimo rūmus. Jie neužsakomi niekam, išskyrus žiniasklaidos atstovus, ir tuos atvejus, kai vieno ar kito žmogaus apsilankymas Seime yra būtinas sklandžiam Seimo darbo užtikrinimui. Visgi paliekama yra Seimo narių apsisprendimui, tačiau primygtinai prašoma, kad kuo mažiau žmonių lankytųsi Seimo rūmuose“, – komentavo V.Čmilytė-Nielsen.

Seimo rūmuose bus uždarytos poilsio ir rūkymo zonos. Parlamentarams rekomenduojama nesibūriuoti, nedaryti to, dėl ko reikia nusiimti kaukę.

Prie įėjimų į Seimą bus matuojama kūno temperatūra.

„Taip pat praplėtėme šiek tiek rekomendaciją tiems Seimo nariams, kurie dėl priklausymo rizikos grupei galėtų kreiptis esant reikalui į Etikos komisiją ir kad tai būtų laikoma pateisinama priežastimi nesilankyti Seimo posėdyje“, – sakė parlamento pirmininkė.

Anot V.Čmilytės-Nielsen, Seimo nariams rekomenduojama testuotis dėl COVID-19.

„Tokios galimybės bus sudarytos. Tikrai svarbu užtikrinti, kad tie Seimo nariai, kurie renkasi į Seimo posėdžius, turi neigiamą testą“, – pabrėžė ji.

V.Čmilytė-Nielsen negalėjo pasakyti tikslaus saviizoliacijoje esančių Seimo narių skaičiaus. Tačiau antradienį gali atsitikti taip, kad valdantieji neturės daugumos.

„Teoriškai gali taip atsitikti“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius