-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 05 21

Seimas svarsto numatyti baudas už dorovinių vertybių niekinimą

Už viešą konstitucinių dorovinių vertybių bei Konstitucijoje įtvirtintų šeimos pagrindų niekinimą, visuomenės dorovei prieštaraujančių renginių organizavimą gali grėsti tūkstantinės baudos.
Baltic pride Vilnius 2010
„Baltic pride“ eitynės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimas antradienį po pateikimo pritarė „tvarkiečio“ Petro Gražulio parengtai Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisai, kuria būtų numatytos baudos už „konstitucinių dorovinių vertybių niekinimą“.

Už projektą balsavo 50 Seimo narių, prieš buvo 10, 14 balsuodami susilaikė. Toliau pataisos bus svarstomos Seimo komitetuose.

Parlamentaras siūlo, kad už „viešą konstitucinių dorovinių vertybių bei Konstitucijoje įtvirtintų šeimos pagrindų niekinimą, visuomenės dorovei prieštaraujančių renginių organizavimą“ grėstų 1-3 tūkst. litų bauda, o už pakartotinai padarytus veiksmus – 3-6 tūkst. litų bauda.

Parlamentaras aiškina, jog šeima Konstitucijoje apibūdinama kaip visuomenės ir valstybės pagrindas, todėl už šios „konstitucinės vertybės ir jos pagrindų niekinimą asmuo ar asmenų grupė turi susilaukti atsakomybės“.

„Mes pasiklydome tarp trijų pušų, kaime močiutė pasakys, kas yra šeima, o mes Seime nerandame apibrėžimo“, – dėstė P.Gražulis.

Jis aiškino, kad būtina bausti už visuomenės dorovei prieštaraujančių renginių, tai yra gėjų eitynių, organizavimą.

„Šita veislė nesidaugina, bet jų daugėja, o dauginasi jie per propagandą (...) Mes ir turime uždrausti tą propagandą“, – tvirtino „tvarkietis“.

Parlamentaras pareiškė, kad tokias vertybes Lietuvai primeta Europos Sąjunga: „Tie visi paradai, tik pradžia, parodymas, kaip mes toleruojame. Aha, toleruojame paradus, leiskime (gėjų – BNS) santuokas, santuokas toleruojame, atiduokime vaikus. Štai ko jie nori. Ar mes galime tai leisti. Pirminėje stadijoje su vėžiu kovokime.“

„Kraupu, niūru ir man visai nejuokinga klausyti tokių kalbų. (...) Negalima balsuoti už įstatymus, kurie ne tik daro valstybei gėdą, bet ir neša žinią, kad piliečiai skirstomi, diskriminuojami ir gali būti baudžiami“, – projektu piktinosi liberalė Dalia Kuodytė.

„Manau, šitas farsas įeis į žmogaus teisių istoriją (...) P.Gražulis dar kartą įrodė, kad kvailių veislė neišnaikinama“, – po balsavimo pareiškė socialdemokratė Marija Aušrinė Pavilionienė.

Praėjusią kadenciją P.Gražulis jau buvo pateikęs analogišką projektą, tačiau Seimas jį atmetė.

Liepą Vilniuje ketinama surengti antras homoseksualų eitynes už lygias teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius