Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 26

Seimas svarstys galimybę leisti pase nurodyti tautybę

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė „darbiečio“ Mečislovo Zasčiurinsko pasiūlytoms įstatymų pataisoms, kurios suteiktų piliečiui teisę pase ir asmens tapatybės kortelėje įrašyti savo tautybę, jei jis to pageidaus.
Pasų išdavimo centras
Pasų išdavimo centras / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Pasas

Dėl pataisų projektų Seimas dar balsuos, kai pasiūlymus apsvarstys parlamentiniai komitetai.

Anot M.Zasčiurinsko, tautybės įrašo įteisinimas asmens dokumentuose leistų piliečiui jį identifikuojančiais duomenimis nurodyti ne tik vardą, pavardę ar gimimo datą, bet ir priklausymą tautai.

Tai, kad šiuo metu negalima to padaryti, pasak M.Zasčiurinsko, „veda link žmogaus tautiškumo ir patriotizmo žlugdymo, silpnina ne tik tautą, jai priklausančius narius, bet ir pačią valstybę“.

„Priėmus įstatymą suteiksime galimybę piliečiui, kuris to pageidaus, save tapatinti ne tik su valstybe, bet ir tauta, jos kultūra, kalba, istorija, heroizmu. Patriotinių jausmų ir pagarbos ugdymas skatins piliečių norą ne tik prisiminti, bet ir kurti ne mažiau didingą valstybės, kurioje jie patys gyvena, istoriją, užtikrinti jos saugumą“, – pataisų aiškinamajame rašte tvirtina parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius