Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 23

Seimas žada išsiaiškinti, kas nelegaliai parsisiuntė filmą „Tadas Blinda. Pradžia“

Seimo kanceliarija pranešė, jog aiškinasi, kas parlamento rūmuose galėjo nelegaliai parsisiųsti itin saugomą lietuvišką filmą „Tadas Blinda. Pradžia“.
Filmavimo akimirka
Filmavimo akimirka / Tauras Films nuotr.

„Atsižvelgdama į viešojoje erdvėje paskelbtą informaciją apie galimą nelegalios produkcijos siuntimą į parlamento kompiuterius Seimo kanceliarija informuoja, kad šiuo metu yra aiškinamasi įvykio aplinkybės“, – rašoma Seimo pranešime.

Parlamento kanceliarija atkreipė dėmesį, kad Seimo rūmuose veikia ir belaidis interneto ryšys, prie kurio gali prisijungti ne tik kanceliarijos darbuotojai, bet ir parlamento lankytojai, rūmuose dirbantys žurnalistai, tą patį IP adresą naudoja ir Seimui atskaitingos institucijos.

„Seimo kanceliarija pabrėžia, jog pasitvirtinus skelbiamai informacijai bus imtasi dar griežtesnių papildomų priemonių, siekiant ateityje išvengti panašių incidentų“, – teigiama pranešime..

15min.lt ketvirtadienį pranešė, kad Lietuvos kino teatruose rodytą, o vėliau DVD formatu išleistą lietuviško filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kopiją galima nelegaliai parsisiųsti internetu. Nelegalią kopiją parsisiuntė ir žmogus, kuris naudojasi Seimui priklausančiu kompiuteriu.

Seimo kancleris Jonas Milerius 15min.lt sakė abejojantis, kad kas nors galėjo parsisiųsti filmą, naudodamasis Seimo kompiuteriu.

„Na, jūsų informacija labai įdomi. Bet pas mus yra didžiuliai apribojimai, geros kokybės nuotraukos į pašto dėžutę neateina. Manau, kad filmą parsisiųsti yra neįmanoma“, – tvirtino kancleris.

Seimo Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamento direktorius Jurgis Bridžius taip pat sakė, kad į Seimo kompiuterį parsisiųsti filmą nėra įmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius