Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 26

Seime – idėja degalinėse prekiauti vaistais

Seime bręsta idėja leisti degalinėse prekiauti vaistais ir medicinos reikmenimis. Degalinių operatoriai tam pritaria, o vaistininkai nusiteikę skeptiškai.
Vaistai
Vaistai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas įsitikinęs, kad degalinėse turi būti sudarytos galimybės pardavinėti nereceptinius vaistus bei įvairias medicinos priemones.

Seimo nario manymu, degalinių operatoriams tai padėtų kompensuoti nuostolius, kuriuos jie patiria apribojus prekybą alkoholiu, mažėjant degalų paklausai, rašo „Lietuvos rytas“.

„Be to, tai būtų patogu gyventojams. Pavyzdžiui, naktį dirba vos viena kita vaistinė“, – aiškino Seimo narys. Prekiauti nereceptiniais vaistais leidžiama kai kuriose ES šalyse.

Tačiau bendrovės „Eurovaistinė“ atstovė Laura Kalvelytė-Murinienė mano, kad tiktai vaistininkai ir gydytojai, o ne degalinių darbuotojai gali kompetentingai konsultuoti žmogų.

„Gintarinių“ vaistinių tinklo vadovas Kęstutis Broniukaitis teigė, kad leidimas degalinėse prekiauti vaistais Lenkijoje nevisiškai pasiteisino, todėl kaimynai jau ketina riboti vaistų asortimentą.

„Tačiau paprastesnius vaistus, maisto papildus, medicinos priemones, kuriomis galima papildyti automobilio vaistinėlę, pardavinėti būtų galima“, – pripažino K.Broniukaitis.

Degalinių atstovai yra įsitikinę, kad kai kurie medikamentai jų prekybos vietose yra tiesiog būtini. Pavyzdžiui, šiuo metu degalinėse negalima įsigyti netgi paprasčiausių tvarsčių, kurių gali prireikti kelyje atsitikus nelaimei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius