Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 26 /17:03

Seime – idėja PVM šildymui lengvatą pratęsti iki 2019 metų birželio

Seimui gali tekti grįžti prie pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos centriniam šildymui palikimo svarstymų. Savo ruožtu premjeras Saulius Skvernelis tokius ketinimus vertina skeptiškai.
Šildymo kainos
Šildymo kainos / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Keli Seimo nariai ketina registruoti pataisas dėl tokios lengvatos pratęsimo iki 2019 metų birželio.

„Taip, ši lengvata nėra tobula, bet ją naikinant bandome atimti ją iš 5 proc. žmonių, kurie neturėtų gauti jos, bet kitu galu 95 proc. viduriniosios klasės gyventojų mušame, kurie naudojasi šia lengvata. Tai žmonės gyvenantys daugiabučiuose, daugiausia nerenovuotuose, tai nėra dideles pajamas gaunantys žmonės“, – BNS trečiadienį sakė vienas idėjos autorių Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas.

Pasak jo, PVM lengvata šildymui egzistuoja dėl kelių priežasčių.

„Centrinis šildymas, kuris, deja, nėra efektyvus, negali nei pasirinkti, nei atsijungti nuo jo. Jis nėra pigus, nes dalis daugiabučių nėra renovuoti. Šilumos gamybos kaina yra pakankamai aukšta. Todėl tol, kol didžiuosiuose miestuose nebus įgyvendinti nauji šilumos gamybos pajėgumai, kurie sumažintų šilumos kainas ir didinų konkurenciją, atsisakyti tokios lengvatos būtų neteisinga“, – BNS aiškino parlamentaras.

Premjeras Saulius Skvernelis skeptiškai vertina būsimus pasiūlymus palikti PVM lengvatą šildymui.

„Tegul Majauskas ir pasako finansavimo šaltinį. Iš Kelių fondo daugiau negalime. Dėl lengvatų mes artimiausiu metu priimsime sprendimus. Nagrinėjame visas lengvatas ir žiūrėsime, kurio liks, o kurios ne“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė S.Skvernelis.

Seimas jau yra nusprendęs, kad nuo šių metų birželio 1 dienos vietoj 9 proc. PVM tarifo šildymui bus taikomas standartinis 21 proc. PVM, todėl šilumos kaina išaugs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius