Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 20

Seime įklimpusi rezoliucija dėl Vyriausybės ataskaitos bus priimama kitą savaitę

Epopėja dėl Seimo rezoliucijos, vertinančios Vyriausybės darbą, tęsiasi, tačiau šviesa tunelio gale jau matyti – dokumentą ketinama priimti antradienį.
Prezidentę su 54-uoju gimtadieniu pasveikinę A.Kubilius ir I.Degutienė įteikė gėlių puokštes bei knygą.
Komisija redaguos A.Kubiliaus Vyriausybę giriančią rezoliuciją. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyriausybės 2009 metų ataskaita parlamente buvo pristatyta prieš mėnesį, tuomet ją svarstė Seimo komitetai. Galiausiai užregistruoti du rezoliucijos, vertinančios ataskaitą, variantai. Opozicijos siūlomame dokumente ministrų kabineto darbas peikiamas, valdančiųjų – giriamas.

Po du posėdžius užtrukusių aistringų diskusijų valdantieji sutelkė jėgas praėjusį ketvirtadienį ir atmetė opozicijos siūlomą rezoliucijos variantą. Tačiau jiems pritrūko balsų patvirtinti Vyriausybę giriančią rezoliuciją: ją palaikė 71 parlamentaras, prieš buvo 57, susilaikė 3 politikai. Seimo rezoliucijos nepriimamos, jei joms nepritaria trečdalis, bent 48 parlamentarai. Tačiau dokumentas nebuvo atmestas, o grąžintas tobulinti – tam buvo sudaryta 12 parlamentarų darbo grupė. Be to, parlamentarams kilo klausimas dėl formalumų: ar Seimas apskritai privalo priimti kokią nors Vyriausybės ataskaitą vertinančią rezoliuciją. Išspręsti šią painiavą įpareigota Seimo Etikos ir procedūrų komisijos.

Komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas ketvirtadienio posėdyje pranešė, kad Seimo statutas neįpareigoja priimti rezoliucijos, jis gali apsiriboti diskusijomis, „bet jeigu užregistruoti rezoliucijos projektai, tai Seimas turi svarstyti“. Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad rezoliuciją tobulinančią redakcinę komisiją turi sudaryti ne 12, o 9 asmenys. Todėl komisija ketvirtadienį buvo sudaryta iš naujo. Naują rezoliucijos dėl Vyriausybės ataskaitos projektą ji turėtų pateikti Seimui antradienį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius