-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 12

Seime įsteigta parlamentinė grupė „Už žmogaus orumą“

Penktadienį Seime įsteigta parlamentinė grupė „Už žmogaus orumą“. Kartu su parlamentinės grupės steigimu pasirašyta ir „Visuotinės žmogaus orumo deklaracija“ (Human Dignity), teigiama Seimo išplatintame pranešime spaudai.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Demokratinės ideologijos šiuo metu visame pasaulyje išgyvena nuosmukį ar net krizę, todėl labai svarbu demokratijos vertybių diskursą atnaujinti ir sustiprinti. „Visuotinė žmogaus orumo deklaracija“ ir jos skleidžiamos žmogaus orumo vertybės – tai mėginimas demokratijai suteikti naują ir drauge grąžinti ją prie tradicinio idėjinio ir vertybinio pagrindo“, – teigia šios grupės iniciatorius Seimo narys Mantas Adomėnas.

Pasak parlamentaro, deklaracija raginama atsigręžti į tikruosius Europos vertybinius pamatus: žmogaus orumą, gyvybės šventumą ir krikščioniškomis vertybėmis grįstą visuomenės bendrabūvį.

Kalbėdamas apie susikūrusios parlamentinės grupės darbus, M. Adomėnas pirmiausiai akcentavo įstatymų stebėseną, jų tyrimą žmogiškųjų vertybių požiūriu, bei bendradarbiavimą su kitų šalių parlamentarais.

Deklaraciją pasirašė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, Seimo Pirmininko pavaduotojai Algis Kašėta ir Česlovas Vytautas Stankevičius, Seimo nariai Mantas Adomėnas, Vilija Aleknaitė Abramikienė, Rimantas Jonas Dagys, Petras Luomanas, Auksutė Ramanauskaitė–Skokauskienė, Egidijus Vareikis ir Emanuelis Zingeris.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius