Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 16

Seime ketinama naikinti dabartinę Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisiją ir žadama kurti naują

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė priėmė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto bei Operatyvinės veiklos komisijos narius.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Irena Degutienė

Susitikime buvo kalbama apie Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos ateitį, operatyvinės veiklos subjektų veiklos nuolatinės parlamentinės kontrolės užtikrinimą ir antikorupcinių teisės aktų projektų paketą, kuris šiuo metu pradėtas svarstyti parlamente.

Seimo Pirmininkė pažymėjo, kad šiandien labai aiškiai tapo matomi trūkumai vykdant parlamentinę operatyvinės veiklos kontrolę. Parlamento vadovės nuomone, tokią kontrolę sudėtinga vykdyti ir dėl trūkstamo teisinio reglamentavimo, ir dėl tarpusavio pasitikėjimo trūkumo.

Penktadienio pasitarime sprendimai dėl Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos nebuvo priimti, tačiau sutarta, kokia linkme turėtų būti dirbama toliau. Taip pat nenutarta, ar tokią Komisiją reikia tik transformuoti, ar ją galima naikinti dabartines Komisijos funkcijas perduodant vieno iš Seimo komitetų pakomitečiui.

„Praktiškai vieningai sutarėme, kad ydinga yra pati tokios Komisijos narių atranka, – sakė Seimo Pirmininkė. – Pasitarimo dalyviai pažymėjo, kad būtina keisti Komisijos narių skyrimo principus ir numatyti, kad Komisijos nariais galėtų būti tik daugiau kaip vieną kadenciją Seime dirbantys parlamentarai. Taip pat manoma, kad reikėtų mažinti Komisijos narių skaičių ir panaikinti frakcijų atstovavimo taisyklę, o galiausiai – dėl Komisijos narių paskyrimo Seimas turėtų balsuoti slaptai už kiekvieną siūlomą Komisijos narį“.

Seimo Pirmininkės nuomone, tokia tvarka leistų pagerinti operatyvinės veiklos parlamentinę kontrolę ir sustiprintų pasitikėjimą pačios Komisijos veikla.

Parlamento vadovė pažymėjo, kad jau artimiausiu metu Seimo valdybai bus siūloma sudaryti darbo grupę, kuri imtųsi taisyti Operatyvinės veiklos kontrolės įstatymą ir parengtų Statuto pakeitimus, kurie reglamentuotų tokios Komisijos ar Pakomitečio narių skyrimo procedūras ir veiklą.

„Ankstesnių kadencijų Seimo Operatyvinės veiklos kontrolės komisijos praktiškai nevykdė jokios veiklos ir tik šioje kadencijoje pradėjus aktyviau vykdyti parlamentinę kontrolę išaiškėjo esami trūkumai. Manau, kad mes visi tikimės iš Komisijos konkrečių darbų ir rezultatų, o ne tik veiklos imitavimo“, – sakė I. Degutienė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius