Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 19

Seime paminėtas Helsinkio proceso pradžios 35-metis ir pristatytas Lietuvos pirmininkavimas ESBO 2011-aisiais

Antradienį Seimo rytiniame posėdyje paminėtas Helsinkio proceso pradžios 35-metis, jo įtaka Rytų Europai ir pristatytas Lietuvos pirmininkavimas Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai 2011 metais.
Seimo pirmininkė Irena Degutienė
Seimo pirmininkė Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Seimo išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad minėjimo dalyviams sveikinimą atsiuntė Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentės sveikinimą perskaitė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

Minėjime buvo pabrėžiama Helsinkyje prieš 35-erius metus pasirašyto Europos saugumo ir bendradarbiavimo konferencijos (ESBK) Baigiamojo akto įtaka Rytų Europai bei Lietuvai – pradėti kovą už žmogaus teises ir laisves, nes Sovietų Sąjunga, pasirašiusi Helsinkio konferencijos Baigiamąjį aktą, ignoravo straipsnius, deklaruojančius žmogaus teises. Tai, pasak pranešėjų, paskatino  visuomeninių organizacijų – Helsinkio grupių – kūrimąsi.

ESBO Parlamentinės Asamblėjos Pirmininkas Petros Efthymiou, perdavęs Graikijos Ministro Pirmininko George Papandreou sveikinimus, taip pat išreikė pagarbą tiems vyrams ir moterims, kuriuos kankino, kalino, trėmė, kurie žuvo už laisvę.

ESBO Pirmininkas sakė tikįs, kad Lietuvos pirmininkavimas 2011 metais organizacijai (ESBO) bus vaisingas: „jūsų šalis pademonstruos ištvermę, kovinę dvasią ir optimizmą. Negalėsiu geriau išreikšti savo tikėjimą jūsų sėkme kaip tik pacituoti posmą iš Vinco Kudirkos sukurtos jūsų Tautinės giesmės, kurioje puikiai atsispindi ESBO vizija: „Tegul tavo vaikai eina/Vien takais dorybės,/Tegul dirba Tavo naudai /Ir žmonių gėrybei“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius