Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 15 /17:31

Seime pasirašyta keturių partijų koalicijos sutartis – LLRA turės vieną ministrą ir tris viceministrus

Lietuvos socialdemokratų, Darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovai ketvirtadienį Seime susirinko į galutinį pasitarimą dėl postų pasiskirstymo bei koalicijos sutarties.
Koalicijos sutartis pasirasyta
Koalicijos sutartis pasirasyta / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susitikime buvo rastas sutarimas dėl to, kiek postų galima perleisti prie koalicijos besijungiančiai Lenkų rinkimų akcijai. Po jo pasirašyta papildyta koalicijos sutartis.

„Kaip matote susitarėme labai greitai. Pajuokavome, kad gal netgi per greitai", – po susitikimo sakė LSDP pirmininkas, pretendentas į premjerus A.Butkevičius.

„Susitarime yra numatyta, kad jau koalija yra suformuota iš keturių politinių partijų", – teigė jis.

Tiesa, pasirašytoje sutartyje ir vėl nekalbama apie ministerijų pasidalijimą ir būsimų ministrų kandidatūras.

„Sutartyje nėra numatytas ministerijų pasidalijimas, nėra kalbama ir apie viceministrų pasiskirstymą", – teigė A.Butkevičius.

Pretendenas į premjerus teigia, kad apie kandidatus į ministrus bus galima kalbėti tik tada, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė pasiūlys jam tapti premjeru.

LLRA -  viena ministerija ir trys viceministrai

Savo ruožtu Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis atskleidė, kad jo vadovaujama partija sutiko su koalicijos siūlymu vadovauti vienai ministerijai ir gauti tris viceministrų postus kitose ministerijose.

„Susitarėme, kad vadovausime vienai ministerijai. Ministerija iki šiol priklausė Darbo partijai. Jūs žinote, kokios jai priklauso. Ir dar susitarėme, kad turėsime tris vicepirmininkus kitose ministerijose – teigė V.Tomaševskis.

Darbo partija iki šiol labiausiai linkusi buvo LLRA perleisti energetikos ministeriją, tačiau kol kas galutinio sprendimo dėl to nėra.

Pasak A.Butkevičius naujoji valdančioji koalicija ketina valdžioje išbūti visus ketverius metus ir tikisi nenuvilti rinkėjų bei dirbti Lietuvai.

Primename, kad praėjusią savaitę trijų partijų lyderiai jau buvo pasirašiusi koalicijos sutartį. Tiesa, ir tada ji pasirašyta be priedo, kuriame pasidalijamos ministerijos.

Joje buvo numatyta, kad Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius taps premjeru, Darbo partijos atstovas – Seimo pirmininku.

Darbo partija Seimo pirmininku šią savaitę nutarė siūlyti parlamentarą Vydą Gedvilą.

Parašais nepatvirtintu susitarimu, koalicijos partneriai ministerijas yra pasidaliję taip: LSDP valdys 7, Darbo partija - 4, "Tvarka ir teisingumas" - 2, LLRA - 1 ministeriją.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ oficialiai paskelbė, kad į aplinkos ministrus siūlys Valentiną Mazuronį, į vidaus reikalų – Remigijų Žemaitaitį.

Darbo partija ir LSDP oficialių savo kandidatų į ministrus kol kas neskelbia.

A.Butkevičius tik užsimena, kad užsienio reikalų ministru tikriausiai bus siūlomas dabartinis Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje Linas Linkevičius, susisiekimo ministru - Rimantas Sinkevičius, krašto apsaugos – Juozas Olekas, o sveikatos reikalų – Vytenis Andriukaitis. Be to, Seimo koridoriuose kalbama, kad ūkio ministre galėtų tapti Birutė Vėsaitė, teisingumo – Julius Sabatauskas arba Juozas Bernatonis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija į energetikos ministro postą svarsto Lietuvos ir Lenkijos elektros tiltą įgyvendinančios bendrovės „LitPol Link“ valdybos pirmininko Jaroslavo Neverovičiaus kandidatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius