-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 12

Seime per minėjimą nepasisakys kalbą jau rengęs M.Laurinkus

Cenzūros ženklų pasirodė rengiantis minėti užpernai mirusio Kovo 11-osios Akto signataro, buvusio Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputato Eduardo Vilko 75-ąsias gimimo metines, rašo „Lietuvos rytas“.
M.Laurinkus
M.Laurinkus / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Signatarų klubas planavo, kad per antradienį vyksiantį šios sukakties minėjimą Seimo posėdyje kalbą sakys signataras, buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Mečys Laurinkus. Buvęs Sąjūdžio Seimo tarybos narys M.Laurinkus ir E.Vilkas buvo bendražygiai.

Bet Seimo valdyba nutarė, kad M.Laurinkui posėdyje kalbėti nereikėtų, teigia dienraštis. Todėl jo vietą tribūnoje užims kitas signataras – dabartinis Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas.

Priėmus tokį sprendimą netruko pasklisti kalbos, kad M.Laurinkaus kandidatūra Seimo valdantiesiems netiko, nes šis asmuo aštriai kritikuoja dabartinę valdžią, taip pat jį iš ambasadoriaus posto atšaukusią prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė patvirtino, kad ji ir kolegos manė, jog Seimo posėdyje pranešimą turėjo skaityti M.Laurinkus.

Tuo tarpu Seimo pirmininkė Irena Degutienė aiškino, kad kilo nesusipratimas, dėl kurio kalčiausi patys signatarai: „Valdyba nusprendė, kad kalbės K.Glaveckas, ir tiek. Tiktai vėliau iš kitų lūpų sužinojome, kad signatarai norėjo M.Laurinkaus. Jau apskritai laikas keisti tų minėjimų tvarką, pernelyg signatarai čia visiems sąlygas diktuoja.“

Pats M.Laurinkus padėtį vakar vertino ironiškai: „Man dar praėjusį trečiadienį skambino iš Signatarų klubo ir pasakė, kad kalbėsiu. Pradėjau rašyti kalbą, o štai pirmadienį paskambino iš ten pat ir pranešė, jog kalbės K.Glaveckas, o aš galiu pasakyti kalbelę parodoje. Gal kitą kartą į kokią spaliukų sueigą nurodys nueiti?“

Klausiamas nuomonės, kodėl nebuvo įleistas į parlamento tribūną, buvęs ambasadorius atsakė, kad tai nesunku nuspėti: „Gal bijo, kad kokią frazę prieš valdžią pasakysiu? Ką darysi. Atrodo, kad grįžta seni laikai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius