Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04 /11:42

Seime registruotos pataisos dėl rentų neperrinktiems parlamentarams

Praėjusio penktadienio popietę Seimo kanceliarijoje įregistruoti du papildymai įstatymo projektui, kuriuo siekiama įteisinti buvusių Seimo narių valstybines rentas, rašo portalas delfi.lt. Liberalų sąjūdis paskelbė, kad vienas šio sumanymo iniciatorių kadenciją baigiantis liberalas Jonas Liesys nei su partija, nei su frakcija to nederino. Liberalai šiai iniciatyvai nepritaria.
Seimo posėdžio akimirka
Seimo posėdžio akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak portalo, dar 2007 metais dvi procedūrines stadijas – pateikimo ir svarstymo – praėjusiam įstatymo projektui teikiamais papildymais siekiama prilyginti buvusius ir naujai į Seimą neišrinktus parlamentarus Nepriklausomybės akto signatarams, nustatant jiems tokias pačias privilegijas. Valstybinė renta būtų mokama ir visiems buvusiems premjerams.

Pasiūlymų iniciatoriai – Seimo vicepirmininkas, Liberalų sąjūdžio atstovas Jonas Liesys ir Darbo partijai Seime atstovaujantys Artūras Skardžius ir Andrius Mazuronis.

J.Liesio pasiūlyme siūloma įstatymo įsigaliojimo data laikyti jau šių metų lapkričio 12 dieną, A.Skardžiaus ir A.Mazuronio – ateinančių metų sausio 1-ąją.

BNS primena, kad panaši iniciatyva svarstyta ir 2007 metais, bet kilus kritikos bangai Seimo nariai rentų neįteisino. 2019 m. Seimo Socialdemokratų darbo partijos frakcija paskelbė sieksianti vėl įteisinti rentas, bet tuomet Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad vetuotų tokį Seimo narių bandymą.

Liberalai nepritaria

Liberalų sąjūdis (LS) išplatino pranešimą, kuriame teigia, jog nepritaria Seimo narių, tarp kurių yra ir LS frakcijos narys J.Liesys, pateiktoms įstatymo projekto pataisoms dėl valstybinių rentų neperrinktiems Seimo nariams. Į 2020-2024 m. kadenciją neperrinkto J.Liesio iniciatyva su Liberalų sąjūdžio frakcija nederinta, todėl negali būti pristatoma kaip visos partijos iniciatyva.

„Tokias iniciatyvas reikia derinti su partijos frakcija, o šios pateikimas neatitinka partijos nuostatų ir įsipareigojimų. Šiuo metu, kada Lietuva patiria tokius išbandymus, bet kokia iniciatyva dėl išmokų privalo būti aiški ir tikslinga. Ši tokia nėra.

Prilyginti Seimo narius Nepriklausomybės akto signatarams yra neteisinga. Liberalų sąjūdis laikosi pozicijos, kad valstybinės rentos neperrinktiems Seimo nariams neturėtų būti mokamos“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius