Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

Seimo kanceliarija: žinios dėl J.Liongino tariamų „linksmybių“ nepasitvirtino (atnaujinta 12.14 val.)

Seimo kanclerio pavaduotojas Gedeminas Aleksonis tvirtina, jog pagal žiniasklaidos signalus sudaryta komisija aiškinosi dėl „Valstybės žinių“ direktoriaus Jono Lionginio tariamų linksmybių darbo vietoje, bet esą tos žinios nepasitvirtino.
J.Lionginas
J.Lionginas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Taip, buvo sudaryta komisija, tyrimas atliktas, bet pasirodė, kad tos skelbtos žinios nepasitvirtino“, – antradienį BNS sakė G.Aleksonis.

Pasak G.Aleksonio, buvo apklausti leidyklos darbuotojai, kurie ryte kalbėjo su direktoriumi, jie tvirtino nieko įtartino nepastebėję. O vėliau J.Lionginas sakė nebuvęs darbo vietoje, nes esą turėjęs susitikti su advokatu dėl bylos, kurioje nukentėjusia pripažinta jo dukra.

Tuo tarpu patalpos, kuriose, kaip skelbė portalas lrytas.lt, tariamai buvo užsidaręs J.Lionginas, buvo užrakintos, todėl, pasak G.Aleksonio, jų komisija negalėjusi patikrinti.

Patalpos, kuriose, kaip skelbė portalas lrytas.lt, tariamai buvo užsidaręs J.Lionginas, buvo užrakintos, todėl, pasak G.Aleksonio, jų komisija negalėjusi patikrinti.

„J.Lionginas tvirtina, kad nuo 11 val. nebebuvo leidykloje, nes buvo susitikęs su advokatu dėl bylos, kurioje nukentėjusioji – jo dukra, o susitikimas tęsėsi iki pusės šešių“, – BNS sakė G.Aleksonis.

2008 metais J.Liongino dukra buvo sunkiai sužalota per avariją, kai į taksi, kuriuo ji važiavo, rėžėsi kitas automobilis.

Tuo tarpu lrytas.lt praneša, jog Seimo leidyklos „Valstybės žinios“ direktorius, buvęs Seimo narys ir dviejų Rolando Pakso Vyriausybių finansų ministras J.Lionginas darbo valandas pirmadienį esą leido šalia pirties įrengtame poilsio kambaryje, neva svaiginosi alkoholiu.

Pasak G.Aleksonio, komisija tyrimą baigė, „aktą surašė, pagal galiojančius teisės aktus“, tad tolesnis tyrimas atliekamas nebus.

Pats „Valstybės žinių“ vadovas J.Lionginas sakė pirmadienį visą dieną nebuvęs darbe, nes turėjęs „eilę susitikimų, tarp jų ir su advokatu“.

„Tai buvo darbiniai susitikimai su užsakovais, dabar toks laikmetis, kai reikia būti aktyviam, siūlyti paslaugas, gaminius, nes mes jas teikiam plačias, nuo vizitinių kortelių iki meno albumų, taip pat buvau susitikęs ir su advokatu. Į „Valstybės žinias“ grįžau tik pusę šešių“, – BNS sakė J.Lionginas.

Buvęs parlamentaras sakė matęs „Lietuvos ryto“ televizijos parengtą reportažą, ir tvirtino, jog filmavimas pro rakto skylutę – ne įrodymas. „Galima ką nori padaryt, sumontuot, matyt, kažkam reikėjo skandaliuko“, – išsigynė J.Lionginas.

„Valstybės žinių“ vadovas sakė jokių raginimų atsistatydinti po kontroversiško televizijos reportažo neišgirdęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius