Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 22

Seimo kancleris Jonas Milerius gailisi filmą apie Sausio 13-ąją rodyti uždraudusio Broniaus Bradausko neapskundęs premjerui

Seimo kancleris Jonas Milerius teigia, jog gailisi neišnaudojęs visų galimybių ir nesikreipęs į premjerą Algirdą Butkevičių dėl socialdemokrato Broniaus Bradausko nurodymo Seime nerodyti filmo apie Sausio 13-ąją. Pirmadienio vakarą Vyriausybės vadovas pareiškė, kad viso to nebūtų buvę, jei ne Seimo kanclerio silpnumas.
Jonas Milerius
Jonas Milerius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Čia paaiškėjo tam tikras silpnumas kanceliarijos vadovo – nejaugi dabar kiekvienas politikas galės cenzūruoti rodomus filmus arba daromus pranešimus“, – sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar B.Bradauskas bus dėl to kaip nors nubaustas. Antradienį jis sakė, kad partijos vadovybėje dar bus sprendžiamas klausimas dėl B.Bradausko.

„Tai, kas įvyko... Daug aš dariau, kad nebūtų konflikto šioje situacijoje, bet neišnaudojau visų savo galimybių. Pas premjerą, deja, nenuėjau. Tą aš prisipažinti galiu. Nors per tą laiką, kai aš dirbu, man yra tekę porą subtilių dalykų spręsti su premjero pagalba ir aš jam esu dėkingas“, – antradienį paklaustas apie premjero kritiką 15min.lt sakė J.Milerius.

Daug ką bandžiau, bet tai tegu lieka ant mano sąžinės ir ant tų žmonių, kurie sako, kad nieko nedariau, – sakė J.Milerius.

Ką bandė padaryti, kad filmas būtų parodytas, kancleris atskleisti nenorėjo. „Daug ką bandžiau, bet tai tegu lieka ant mano sąžinės ir ant tų žmonių, kurie sako, kad nieko nedariau“, – pabrėžė jis.

J.Milerius pripažino, kad jam gaila, jog viskas taip įvyko. Tačiau kancleris pabrėžė, kad jis – ne politikas, o valstybės tarnautojas.

„Valstybės tarnautojams galioja etikos taisyklės. Mes neturime nei kritikuoti, nei veltis į politikų darbus. Kanceliarija daug prisideda prie pirmininkavimo renginių, tačiau politikai yra pagrindiniai, jie veda posėdžius, atsako už darbotvarkę. Mes tik galime vienaip ar kitaip prisidėti prie jų įgyvendinimo“, – sakė jis.

J.Milerius: politiko galios yra didelės

Nors A.Butkevičiui pasirodė keista, kad kiekvienas Seimo narys gali nurodyti kanceliarijai ką rodyti, ar ko nerodyti per renginius, kancleris aiškino, kad politiko galios yra didelės, o valstybės tarnautojai turi įsiklausyti į jų nuomonę.

„Mes bandėme pasakyti, kad tai jau yra tam tikra tradicija, kad filmas dokumentinis. Buvo bendraujama tiek su pozicija, tiek su opozicija, ir dalis politikų jį buvo matę. Gal kai kuriems politikams buvo nesuprantama filmo idėja – tai nebuvo noras iškelti vieną ar kitą praeityje buvusį ir dabar esantį politiką“, – aiškino kancleris.

Filmas apie Sausio 13-ąją Seime turėjo būti parodytas trečią kartą – jis du kartus jau buvo parodytas kituose pirmininkavimo renginiuose.

Kilus triukšmui B.Bradauskas mėgino teisintis, kad filme apie Sausio 13-ąją per mažai akcentuojamas Anapilin išėjusio prezidento Algirdo Brazausko indėlis.  

Anot J.Mileriaus, filmas apie Sausio 13-ąją Seime turėjo būti parodytas trečią kartą – jis du kartus jau buvo parodytas kituose pirmininkavimo renginiuose.

B.Bradauskas uždraudė rodyti filmo apie Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, kad šis nesuerzintų į svarbų Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai skirtą renginį pakviestų Rusijos ambasados atstovų.

Socialdemokratų partija pirmadienį paskelbė atsiribojanti nuo partijos kolegos B.Bradausko veiksmų ir pareiškė, kad jo pozicija neatspindi partijos politinių nuostatų. B.Bradauskas aiškino, kad jaučiasi išduotas partijos bičiulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius