Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 06

Seimo komitetas: bent 38 savivaldybėse neveikia elektroniniai receptai

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto (VVSK) pirmininkas „darbietis“ Valentinas Bukauskas sako, kad Sveikatos apsaugos ministerija „labai blogai atliko“ elektroninės sveikatos sistemos diegimo darbus. Komiteto inicijuota apklausa parodė, kad bent 38 savivaldybėse galimybės išrašyti elektroninį receptą nėra, sakoma VVSK pranešime.
Vaistai
Vaistai / Vida Press nuotr.

„57 savivaldybės atsiuntė atsakymus į penkis mūsų klausimus ir būtent savivaldybių specialistai konstatuoja, kad 38-iuose nėra galimybių išrašyti elektroninį receptą arba jeigu yra padarytas receptų išrašymas, vaistinės jų nemato“, – BNS aiškino „darbietis“ V.Bukauskas.

Komitetas kreipėsi į premjerą Algirdą Butkevičių dėl skubaus elektroninės sveikatos sistemos problemų taisymo, pabrėždamas, kad baigiasi garantinis informacinės sistemos priežiūros laikotarpis ir asmens sveikatos priežiūros įstaigoms trūks lėšų įrangai įsigyti ir jos gedimams šalinti.

V.Bukauskas siūlo numatyti, kad informacinės sistemos priežiūra būtų finansuojama iš Privalomo sveikatos draudimo fondo biudžeto, o ne iš įstaigų lėšų. Jo manymu, Sveikatos apsaugos ministerija turėtų skelbti viešųjų pirkimų konkursą centralizuotoms elektroninės sveikatos informacinių sistemų priežiūros paslaugoms.

„Sveikatos apsaugos ministerija labai blogai atliko šį darbą, reikia kuo skubiau taisyti klaidas“, – pranešime teigia V.Bukauskas.

Komiteto pranešime pažymima, jog elektroninės sveikatos sistemos diegimo projektams panaudota 27,9 mln. eurų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Sveikatos apsaugos ministru antrą mėnesį dirbantis socialdemokratas Juras Požela yra sakęs, kad sutinka, jog elektroninės sveikatos sistema turi trukdžių.

„Visos šios problemos dabar sprendžiamos, nesklandumai šalinami. Tikiuosi, šiemet pavyks padaryti proveržį šioje srityje“, – praėjusią savaitę interviu „Verslo žinioms“ sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius