Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 08

Seimo komitetas Kūčių laisvadienį siūlo įteisinti nuo kitų metų, šiemet – atidirbti

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) siūlo Kūčias – gruodžio 24-ąją – įtraukti į šventinių dienų sąrašą, bet nuo kitų metų. Šiemetės Kūčios irgi būtų laisvadienis, tačiau už jį tektų atidirbti.
Didžioji miesto prakartėlė Katedros aikštėje
Prakartėlė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Kūčias siūlome įteisinti kaip šventinę dieną, laisvadienį, bet nuo kitų metų, nes ir pagal Trišalės tarybos sutarimą Darbo kodekso pakeitimai gali įsigalioti ne anksčiau kaip po pusmečio. Tačiau, kiek žinau, ir Vyriausybė yra nutarusi šiemet Kūčias padaryti laisvadieniu, tik būtų paskirta diena už jį atidirbti“, – BNS sakė SRDK narė Rima Baškienė.

Darbo kodekso pataisą dėl Kūčių apsvarstęs komitetas nusprendė teikti Kūčių laisvadienį įteisinti kitos kurios nors šventės sąskaita, kaip yra siūloma, atsisakant gegužės 1-ąją švenčiamos Tarptautinės darbo dienos ar Joninių.

„Jeigu palygintume su Europos vidurkiu, mes nesame nei tarp turinčių daugiausia švenčių, nei tarp turinčių mažiausiai, esame kažkur per vidurį“, – paklausta, kodėl neatsižvelgta į argumentus, jos papildomas laisvadienis šaliai – pernelyg didelė prabanga, sakė R.Baškienė.

SRDP apsvarsčius Darbo kodekso pataisą dėl Kūčių, ketvirtadienį ji bus teikia svarstyti Seimui. Jei bus prašoma skubos tvarkos, tą pačią dieną gali būti priimtas ir galutinis sprendimas dėl Kūčių laisvadienio.

Minėtai DK pataisai yra registruota Seimo narių pasiūlymų, vienas – įteisinant Kūčių laisvadienį atsisakyti Gegužės 1-osios šventės, kitas – už Kūčių laisvadienį atidirbti kurią nors poilsio dieną. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius