Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 22

Seimo komitetas siūlo LRTK pirmininku vėl perrinkti Edmundą Vaitekūną

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininku Seimo Kultūros komitetas siūlo antrai kadencijai perrinkti ligšiolinį komisijos vadovą Edmundą Vaitekūną.
Seime
Seime / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokiam LRTK narių pasiūlymui pritarta trečiadienį per komiteto posėdį.

Komitetas informavo, kad E.Vaitekūno pavaduotoju siūloma skirti komisijos narį Mantą Martišių. Iki šiol LRTK pirmininko pavaduotojo pareigas ėjo komisijos narys Jonas Korenka.

LRTK pirmininką ir jo pavaduotoją Seimo Kultūros komiteto teikimu iš LRTK narių ketverių metų laikotarpiui skiria ir atleidžia Seimas. Kol LRTK pirmininkas nėra paskirtas, jo pareigas eina vyriausias pagal amžių komisijos narys. Asmuo negali būti LRTK pirmininku ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

LRTK vadovai savo įgaliojimų neteko antradienį pasibaigus jų kadencijai.

LRTK prižiūri Lietuvoje veiklą vykdančius transliuotojus, vertina jų veiklą ir pateikiamos informacijos atitikimą Lietuvos teisės aktams, dalyvauja formuojant valstybės audiovizualinę politiką.

Po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos LRTK aktyviai vertino Rusijos kanalų pateikiamą turinį, priėmė nemažai sprendimų riboti jų retransliavimą dėl karo, tautinės nesantaikos kurstymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius