Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 02

Seimo komitetas vis nepradeda parlamentinio tyrimo dėl Sausio 13-osios bylos

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) dar nežino, kada bus pradėtas parlamentinis tyrimas, ar prokurorai nevilkino Sausio 13-osios bylos. Esą dar renkama medžiaga šiam klausimui nagrinėti, rašo „Vilniaus diena“.
Okupantų tankas
Okupantų tankas / Ričardo Grigo/BFL nuotr.

Iki šiol neįvyko nė vienas komiteto posėdis, kuriame būtų narstomas šis klausimas. Metų pradžioje, Sausio 13-osios tragedijos 20-mečio išvakarėse, aiškinta, kad bus laukiama kovą prasidedančios Seimo pavasario sesijos. Tuomet esą bus imtasi nagrinėti, ar tikrai Lietuvos prokurorai galėjo vilkinti šią svarbią valstybei ir visuomenei bylą.

Seimo pavasario sesija jau mėnuo kaip vyksta, bet padėtis nepasikeitė.

TTK pirmininkas Stasys Šedbaras teigė, kad Seimo pirmininkės pavedimas nėra pamirštas. Anot politiko, renkama medžiaga, laukiama atsakymų iš tam tikrų institucijų, kaupiama papildoma informacija.

S.Šedbaras minėjo, kad atsakymai, ar Generalinė prokuratūra išties vangiai tyrė rezonansinę bylą, gali paaiškėti ne anksčiau kaip po kelių savaičių – balandį arba gegužę.

Beje, gavęs ir išnagrinėjęs visą medžiagą, TTK žada apsispręsti, ar pats atliks parlamentinį tyrimą, ar siūlys Seimui sudaryti specialią laikinąją parlamento tyrimo komisiją.

Pernai rudenį Seime kilo skandalas, kai parlamento vadovė Irena Degutienė ir kai kurie kiti valdantieji politikai ėmė kaltinti Generalinę prokuratūrą neveiklumu tiriant 1991 metų sausio 13-osios įvykių bylą.

I.Degutienė pavedė TTK atlikti parlamentinį tyrimą, ar tokie kaltinimai pagrįsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius