Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 10

Seimo narė Asta Baukutė rengs konferenciją „Kūdikio žindymo politika Lietuvoje“ (atnaujinta 13.57 val.)

Antradienį Seimo valdyba pritarė Seimo narės Astos Baukutės siūlymui Tarptautinės šeimos dienos proga gegužės 15 dieną surengti konferenciją „Kūdikio žindymo politika Lietuvoje“. Tam pritarė ir Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas.
Asta Baukutė
Asta Baukutė / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Asta Baukutė

 Iniciatoriai prašo konferencijai suteikti salę, pasirūpinti technika bei sinchroniniu vertimu, be to, 14 tūkst. 800 litų su konferencija susijusioms išlaidoms padengti.

Tai – keturių iš užsienio kviečiamų prelegentų atvykimo išlaidos (6 tūkst. litų), apgyvendinimas (2 tūkst. litų), maitinimas (1,8 tūkst. litų) bei ekskursija po Vilnių (200 litų), taip pat lėšos kavos pertraukai surengti (4,5 tūkst. litų), praneša BNS.

Dar 1990 metais 71 šalies atstovas priėmė Pasaulinės sveikatos organizacijos inicijuotą INNOCENTI deklaraciją Dėl kūdikių žindymo apsaugos, skatinimo ir rėmimo. Šia deklaracija raginama viso pasaulio šalių vyriausybes skatinti ir remti kūdikių žindymą, parengti nacionalines kūdikių žindymo nuostatas (politiką) ir vesti monitoringą. Vaiko teisių konvencijos 24 str. numatoma, kad visos valstybės dalyvės privalo informuoti piliečius apie žindymo pranašumus bei plėtoti švietimą šioje srityje.

Lietuva yra įsipareigojusi laikytis Vaiko teisių konvencijos ir įgyvendinti INNOCENTI deklaracijos siūlymus. Reikia pastebėti, kad žindymo praktika Lietuvoje silpsta ir tai iš dalies yra susiję su nepakankamu Vaiko teisių konvencijos 24 str. ir INNOCENTI deklaracijos įgyvendinimu. „Visuomenės ir ypač jaunų žmonių švietimas yra labai svarbus įrankis siekiant sustiprinti žindymo kultūrą Lietuvoje. Todėl prašiau Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto surengti konferenciją tema „Kūdikio žindymo politika Lietuvoje“, kurioje būtų atkreiptas valdžios ir visuomenės dėmesys į žindymo problematiką Lietuvoje, aptarta žindymo politika Lietuvoje, švietimo ir sveikatos apsaugos sričių vaidmuo ją įgyvendinant, išanalizuota užsienio šalių geroji patirtis šioje srityje“, – sako Seimo narė Asta Baukutė.

Į konferenciją skaityti pranešimų planuojama kviesti švietimo ir mokslo ministrą, sveikatos apsaugos ministrą, UNICEF Lietuvos nacionalinio komiteto Kūdikių žindymo skatinimo programos vadovę D.Šniukaitę, Kauno medicinos universiteto klinikų Palankios naujagimiams ligoninės programos koordinatorę E.Markūnienę, Respublikinio mitybos centro sektoriaus vadovę dr. R.Bartkevičiūtę. Taip pat laukiama svečių iš Pasaulinės sveikatos organizacijos bei užsienio šalių, kuriose žindymo politika sėkmingai įgyvendinama, teigiama pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius