Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 29 /15:54

Policija pradėjo tyrimą dėl antirusiškų užrašų ant Seimo narės Irinos Rozovos dukters namo

Ketvirtadienį Rusų aljanso narės Irinos Rozovos dukters namas ištepliotas raudonomis žvaigždėmis ir antirusiškais užrašais. Seimo narė tai sieja su savo politine veikla. Klaipėdos policijoje dėl incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Išpuolis prieš Seimo narę Iriną Rozovą
Išpuolis prieš Seimo narę Iriną Rozovą / 15min.lt montažas

Papildyta 15:41 val.: Ikiteisminis tyrimas bus atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę dėl viešosios tvarkos pažeidimo, BNS sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla.

Išpuolis – provokacija

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pareiškė, kad ketvirtadienio naktį įvykdytu išpuoliu prieš Seimo narės šeimos narius galbūt siekta kurstyti tautinę nesantaiką: „Seimo narės dukters namo apipaišymą antirusiškais užrašais laikyčiau ne vandalizmo, o provokacijos aktu, kuriuo galimai ciniškai siekta sukiršinti daugiakalbės ir daugiakultūrės Klaipėdos gyventojus“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eugenijus Gentvilas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eugenijus Gentvilas

Vandališką aktą provokacija pavadino ir liberalas Eugenijus Gentvilas.

„Neatmesčiau galimybės, kad jos organizatoriai gali būti susiję su tomis išorės jėgomis, kurios kaltina fašizmu visus, išskyrus save.

Norėčiau priminti, kad daugiau kaip prieš du dešimtmečius, Sąjūdžio laikais, Lietuva pademonstravo, kad kitataučiai yra gerbiami, jie aktyviai prisidėjo prie šalies Nepriklausomybės atkūrimo. Tokiais išpuoliais siekiama pasikėsinti į šias vertybes, bendrą visų mūsų gerovę ir saugumą“, – sakė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys E.Gentvilas.

LLRA išplatino kreipimąsi

I.Rozovą Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) ir „Rusų aljansas“ yra iškėlę kandidate į Klaipėdos miesto merus.

„LLRA ryžtingai protestuoja prieš tokias atakas, nukreiptas prieš mūsų kandidatus, taip pat prieš išpuolius, kurių taikiniu vėl tapo tautinės mažumos“, – teigiama ketvirtadienį išplatintame LLRA viešame pareiškime.

Juo partija taip pat kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę, Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę, premjerą Algirdą Butkevičių, visas atitinkamas tarnybas ir institucijas ragindama nedelsiant imtis veiksmų.

Užrašus ant namo aptiko ryte

Ketvirtadienio rytą aptikta, kad Klaipėdos priemiestyje, Tauralaukyje, gyvenančios I.Rozovos dukters Valerijos Ščerbinos šeimos namas išpaišytas raudonomis penkiakampėmis žvaigždėmis ir užrašais „Laisve Lietuvai“, „ Rusai eik namo“, „Rusai Ne“.

Manau, tai susiję su mano darbu. Tai nutiko kaip tik po to, kai vakar dalyvavau mitinge, gal nepatiko mano pasisakymai, – I.Rozova.

„Dukra ir jos vaikai labai išsigandę, čia tokia trauma, patys suprantate. Manau, tai susiję su mano darbu. Tai nutiko kaip tik po to, kai vakar dalyvavau mitinge, gal nepatiko mano pasisakymai“, – BNS sakė I.Rozova.

Dėl įvykio parlamentarės dukra kreipėsi į policiją.

Kaip BNS informavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla, ketvirtadienio rytą gautas pranešimas apie įvykį Tauralaukyje, pareigūnai buvo nuvykę į vietą. Ikiteisminis tyrimas kol kas nepradėtas, renkama informacija.

I.Rozova tvirtino dar gruodį kreipusis į prokuratūrą dėl įžeidžiančių komentarų internete jos atžvilgiu, bet pradėti ikiteisminį tyrimą atsisakyta.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Irina Rozova
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Irina Rozova

„Pati nesu sulaukusi grasinimų. Aš gyvenu daugiabutyje, septintame aukšte, mane sunku pasiekti, matyt, dėl to pasirinko dukros namą“, – svarstė politikė.

Ji sakė, kad dėl šio įvykio pareiškimą išplatins ir Rusų aljansas: „Tai reikia sustabdyti.“

I.Rozova į Seimą išrinkta pagal Lietuvos lenkų rinkimų akcijos sąrašą. Ji priklauso šios partijos frakcijai Seime. I.Rozova parlamente dirbo ir 2004–2008 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius